Începe minivacanța de 1 iunie și Rusalii

Astăzi este ultima zi de muncă pentru români, de mâine beneficiind de cinci zile libere, iar angajaţii care nu o primesc trebuie să ştie că pot avea parte de alte beneficii.

Prin lege, ziua de 1 iunie este declarată zi liberă, iar luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii, de asemenea este zi liberă. În acest context, și data de 2 iunie va fi liberă, însă ziua de muncă va fi recuperată ulterior.

Sunt și categorii de salariați, mai ales din mediul privat, care sunt nevoiți să lucreze. Munca prestată în zilele de sărbătoare legală se compensează în condițiile art. 142 din Codul muncii. Salariaților care lucrează în zilele de sărbătoare legală li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
În situația în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru munca prestată in zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Articolul precedentA fost prelungită perioada de înscriere pentru Bacalaureat
Articolul următorTARG DE PROMOVARE A ECONOMIEI SOCIALE, la Pomârla