Specialiștii antidrog prezenți în comunitate în minivacanța de Rusalii

În perioada 31 mai – 5 iunie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun, Zilei Internaționale a Copilului și Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe, de care au beneficiat aproximativ 500 de persoane.
Aceste acțiuni preventive au fost centrate, în principal, în spațiile recreaționale aglomerate, respectiv zonele de agrement, evenimentele cu public numeros, în cadrul cărora au fost organizate puncte de informare și ateliere antidrog.
Astfel, în această perioadă specialiștii antidrog au desfășurat activități preventive pentru marcarea campaniei ,,Ziua Mondială fără Tutun”, care au avut drept scop tragerea unui semnal de alarmă cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului.
De asemenea, în data de 1 iunie, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții centrului au fost prezenți în fața sediului Instituției Prefectului pentru a sărbători împreună cu cei mici ,,Ziua Internațională a Copilului”.
Cu această ocazie, micuții au fost provocați să participe la diverse jocuri creative iar implicarea lor a fost răsplătită de specialiștii antidrog cu rucsăcei, brățări fluorescente, baloane și bomboane.
Totodată, adulții prezenți la eveniment au fost informați cu privire la serviciile oferite de CPECA Botoșani și au beneficiat de recomandări privind luarea unor decizii responsabile în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive.
Comunicat: CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG BOTOȘANI
Articolul precedentLa pas, prin municipiu….astăzi Strada Vârnav
Articolul următor”Blocajul de pe DN 29D Botoșani-Ștefănești va fi depășit”, anunță senatorul Vasile Cristian Achiței