Implementarea Interoperabilității în Administrația Publică: O Abordare Privind Rolul IMM-urilor și Colaborarea cu Sectorul Privat

EDUARD MITITELU SEMIC 2023

În era digitală în continuă evoluție, interoperabilitatea reprezintă o componentă crucială pentru eficiența și eficacitatea administrației publice.

Participând la conferința SEMIC2023, organizată de Comisia Europeană, Eduard Mititelu, Secretar de stat în cadrul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a avut oportunitatea de a discuta despre această temă vitală cu expertul Makx Dekkers.

Discuția a evidențiat importanța colaborării între sectorul public și cel privat în promovarea interoperabilității, cu un accent deosebit pe implicarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).

Am subliniat necesitatea de a utiliza, în proiectele administrației publice, know-how-ul oferit de sectorul privat, dar și ideile extraordinare care stau la baza start-up-urilor. Un bun exemplu, îl constituie proiectul NOI suntem ION, realizat prin parteneriatul dintre Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România și Humans.ai.” a declarat Eduard Mititelu.

Schimbul de experiență și bune practici, precum și susținerea venită de la instituțiile europene, oferă țărilor capacitatea de a demara noi inițiative în aceste domenii: ”Comisia Europeană oferă exemple excelente pe care le putem implementa în proiectele viitoare din administrația publică, prin intermediul soluțiilor open-source care sunt puse la dispoziție online.” a mai spus Eduard Mititelu.

Întregul interviu acordat de botoșăneanul Eduard Mititelu, în cadrul SEMIC2023, poate fi urmărit AICI.

Articolul precedentInspectoratul Școlar Județean Botoșani pornește consultări privind vacanța mobilă din anul școlar 2024-2025
Articolul următorCursuri de echitație la USV Iași, sub egida Federației Ecvestre Române