Eduard Mititelu: ”Pregătim crearea unui cyber curriculum cu finanţare PNNR”

EDUARD MITITELU SEMIC 2023

Prezent la evenimentul “Cybersecurity Forum”, organizat de publicaţia Financial Intelligence, botoșăneanul Eduard Mititelu, Secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) a anunțat că în lucru este crearea unui cyber curriculum cu finanţare PNNR, dezvoltat de MCID și Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). 

Competenţele în securitatea cibernetică sunt importante la nivel educaţional, iar împreună cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) pregătim crearea unui cyber curriculum cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Împreună cu DNSC, pregătim prin investiţiile din PNRR din Componenta 7 crearea unui cyber curriculum şi tot ce înseamnă competenţe la nivelul educaţional. În materie de securitate cibernetică, pe lângă competenţe, este necesară şi o bună colaborare. Împreună cu colegul şi prietenul meu Dan Cîmpean, am lucrat să sprijinim demersurile pe care Republica Moldova le întreprind. Pe 9 februarie au lansat Agenţia Naţională de Securitate Cibernetică, un echivalent al DNSC în Republica Moldova, cu care intenţionăm să colaborăm îndeaproape. Am încercat să-i sprijinim cu “know how”-ul pe care îl avem în zona legislativă” – a declarat Mititelu.

Prin demararea unui astfel de proiect, România încearcă să devină un pol european de implicare pe zona de securitate cibernetică: ”Încercăm să aducem aceste exemple de bună practică la nivel european şi de asemenea ne implicăm în această zonă. Sperăm că preşedinţia belgiană va duce la închiderea altor noi dosare cu impact în zona de securitate cibernetică, unde încercăm să fim un pol de implicare şi de rezultate în această zonă, fiind recunoscuţi, zic eu, la nivel european, pentru competenţele pe care le avem”, mai spus Secretarul de stat Eduard Mititelu.

Articolul precedentComuna Mihai Eminescu a obținut suma de 20.000.000 lei pentru EXTINDEREA SISTEMULUI DE DISTRIBUȚIE GAZE NATURALE ÎN LOCALITĂȚILE STÂNCEȘTI, CĂTĂMĂREȘTI, IPOTEȘTI, CUCORĂNI ȘI CERVICEȘTI
Articolul următorȘefa Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a dat cu subsemnatul la DNA Suceava