„NOAPTEA MUZEELOR, anulată de proteste, la Botoșani

Și angajații Muzeului Judetean Botosani se solidarizează cu cei din toată țara și se alătură protestelor din capitală, anulând manifestările prilejuite, anual, de Noaptea Muzeelor.
Iată ce transmit reprezentanți Muzeului:
„În contextul protestelor de anvergură națională la care participă în această perioadă angajații din numeroase instituții muzeale din România, Muzeul Județean Botoșani se solidarizează cu revendicările legitime și firești ale miilor de profesioniști care își doresc condiții de muncă umane și remunerație decentă.
Prin urmare, în așteptarea unor măsuri concrete din partea decidentului politic, a unor acțiuni palpabile care să indice interesul real pentru un domeniu subminat de prea mulți ani de o precaritate deplorabilă, instituția noastră anunță anularea activităților programate sub egida „Nopții Muzeelor” 2024. În locul tradiției anuale a deschiderii nocturne către public printr-un larg spectru de activități culturale, ziua de 18 mai 2024 va aduce, în schimb, un protest desfășurat în Piața Victoriei din București, unde din partea Muzeului Județean Botoșani vor lua parte mai mulți reprezentanți.
În ziua respectivă, structurile aflate în componența muzeului vor funcționa după programul lor obișnuit.
Cultura contează!”
Articolul precedentPSD are o nouă țintă de campanie: Cenzura sloganului “Mândru că sunt moldovean”!
Articolul următorCopiii, așteptați pe stadion, la meciurile echipei Fotbal Club Botoșani