VOCEA CÂRCOTAȘULUI Isteria salvează România Da. Și asta o să fie soluția și de acum încolo pentru dezvoltarea țării noastre.

Inițial, am vrut să scriu „prostia salvează România”. Dar nu am vrut să fiu atât de dur cu conaționalii mei.

Dar am văzut prea multe „istericale” la minunatul nostru popor. Încă de pe vremea „Împușcatului”. Și, recent, când a început pandemia. Da, când lumea fugea să cumpere hârtie igienică cât pentru tot anul. Eu, unul, am rămas nedumerit și acum de ce oamenii cumpărau atâta hârtie igienică dacă la mâncare nu se prea înghesuiau. Oare o foloseau și la altceva? Nu știu. Mă depășește.

Dar să revenim la ultima „istericală” a românului. Scumpirea carburanților.

Stau românii noștri la niște rânduri că îmi aduc aminte de vremurile din Epoca de Aur. Dar atunci se dădea pe cartelă și cu limită. Acum e fără limită. Fiecare cumpără cât îl ține buzunarul. Sau, mai nou, cardul.

Dar ei nu realizează că un șmecher a aruncat un zvon iar românul de rând a pus botu’. Și uite așa a crescut prețul carburanților în timp ce pe piața mondială prețul petrolului scade din nou.

Na. Este o vorbă la români. „Nu e prost ăla care vinde, prost e ăla care cumpără”.

Și unul dintre marii câștigători ai acestei specule este statul român. Prin accize și taxe. Asta e. Dacă îi merge.

Iar, acum, de când a început războiul în Ucraina, speculatorii și-au intrat bine în rol. Și, până acum, le-a ieșit. Și o să le meargă. Până se termină nenorocirea de acolo. Din Ucraina. Bine că nu va ține mult toată ambiția asta prostească a lui Putin. Și atunci prețul la carburanți va reveni la… normal. Dacă pot spune așa.

Și atunci vom striga ca la începutul anilor ’90: „Putin și poporul rus, prețul la benzină l-a redus”.

Vă pupă cu multă energie,

Pompa cu ceas

 

Vocea Botosani

Articolul precedentRidicarea stării de alertă aduce schimbări pe piața muncii
Articolul următorGaz Metan Mediaș, primul adversar al botoșănenilor în play-out