Concert rock pentru tinerii jurnaliști

Weekendul care urmează este unul aniversar pentru redacția Buzz, deoarece se împlinesc în această perioadă 11 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani.

Copiii-reporteri au pregătit pentru a marca acest eveniment un concert rock care va fi precedat de un workshop muzical. Conferința muzicală intitulată „Ce rămâne după muzică?” va fi susținută de jurnalistul TVR, Doru Ionescu, iar recitalul extraordinar îi aparține lui Ovidiu Anton, câștigătorul selecției naționale Eurovision, 2016.

Concertul va avea loc, sâmbătă, ora 18.00 la Grand Irish Pub. A doua zi, duminică, micii reporteri îl vor intervieva, la redacția lor, pe Ovidiu, pentru emisiunea „Remix” realizată pentru TVR 3 de Doru Ionescu.

Doru Ionescu este unul dintre trainerii invitați, an de an, în tabăra de jurnalism „Ai Noștri Tineri”  organizată de Asociația Buzzmedia.  Împreună cu el și editorul video TVR, Bogdan Sterpu, copiii au realizat în cadrul taberei de anul trecut un documentar didactic despre Botoșani.

Redacția Buzz a fost înființată în cadrul cercului de jurnalism „Micii reporteri” care a pornit grație programului estival „BiblioVacanța” al Bibliotecii „Mihai Eminescu”.

În afară de ziarul tipărit cu apariții lunare, intitulat chiar așa, ziarul Buzz, copiii fac propriile emisiuni, fac reportaje, podcasturi, au un concurs de jurnalism etc.

Adrian Dimitriu

 

Vocea Botosani

Articolul precedentGaz Metan Mediaș, primul adversar al botoșănenilor în play-out
Articolul următorAvancronica primei etape din play-off-ul Ligii 1! Vezi cine televizează partidele de la Craiova, Cluj și București