Avancronica primei etape din play-off-ul Ligii 1! Vezi cine televizează partidele de la Craiova, Cluj și București

Startul play-off-ului Ligii 1 va fi dat vineri în Bănie de disputa Universitatea – FC Argeș, meciul fiind programat de la ora 20:30.

Cele două formații sunt vecine de clasament înaintea confruntării care va deschide sezonul de play-off. Universitatea vine de pe locul 3, cu 27 de puncte în timp ce FC Argeș ocupă locul 4 cu 24 de puncte.

Echipa lui Andrei Prepeliță a intrat în „top 6” cu același punctaj ca și Farul și FC Voluntari, formații aflate pe locurile 5 și 6, stând însă mai bine în directele cu „rechinii”. Ilfovenii au beneficiat de rotunjirea de 0.5 puncte aplicată echipelor care au terminat „regularul” cu punctaj impar.

În „regular”, cele două formații și-au valorificat avantajul terenului propriu.  Craiova a câștigat cu 1-0 meciul tur, dar a pierdut cu 2-3 în Trivale.

Campioana CFR Cluj va debuta în acest play-off sâmbătă, de la ora 20:30, contra echipei din Voluntari. Trupa „Bursucului” pleacă de pe primul loc în top 6 cu 38 de puncte, fiind mare favorită la câștigarea celui de-al cincilea titlu consecutiv în Liga 1. CFR are 7 puncte în plus cucerite față de FCSB a doua clasată, Craiova, locul 3, fiind la 11 lungimi distanță.

FC Voluntari este un adversar pe placul ardelenilor. Istoricul „directelor” din Liga 1 este net în favoarea CFR-ului, care are 12 victorii, față de cle doar două ale ilfovenilor. Alte două confruntări s-au încheiat nedecis. Ultimul joc dintre cele două a avur loc chiar la începutul acestei luni, pe arena „Anghel Iordănescu”, fiind tranșat de Deac & co cu scorul de 1-0. Un rezultat identic s-a înregistrat și în disputa din turul „regularului” .

Ultimul meci al rundei 1 din play-off se va disputa luni, de la ora 20:30, și va aduce față în față FCSB (locul 2-31 de puncte) și Farul (locul 5-24 de puncte). După ce în turul regularului bucureștenii au câștigat cu 1-0 la Ovideiu, returul a revenit constănțenilor cu scorul de 2-0. A fost practic rezultat ce a dus echipa ”Regelui” în play-off, încă un motiv pentru microbiștii din România de a contesta, pe la colțuri, rezultatul și evoluția FCSB din jocul respectiv.

Play-off Liga 1 – Etapa 1*
11 mar 2022, 20:30          Universitatea Craiova – FC Arges
12 mar 2022, 20:30          FC CFR 1907 Cluj – FC Voluntari-
14 mar 2022, 21:00          FCSB – FC Farul

*Toate partidele vor fi televizate pe Digi, Telekom și Look Sport.

 

Vocea Botosani

Articolul precedentConcert rock pentru tinerii jurnaliști
Articolul următorLista adăposturilor de protecție civilă din județul Botoșani