Panică. Acum rândul s-a mutat la bănci În ultima perioadă, în România, am ajuns să trăim ziua și isteria.

Se pare că isteria va deveni sport național pe perioada cât ține războiul în Ucraina. Nu există zi în care să nu apară o temere a românului. Ba crește prețul la combustibil, ba la ulei, ba atacă rușii România și atunci românul trebuie să-și facă pașaport ca să poată fugi din țară. Ce mai. Panică, panică, panică.

Acum, românii au mai găsit un motiv să stea la rând. La bancomate. Cică ucrainenii au venit la noi să ne ia leii noștri… grei. Îți dai seama ce monedă importantă a devenit leul nostru în perioada asta? Parcă văd că se devalorizează euro. Atunci panică. După aia Boris Johnson îl sună pe marele nostru economist Florin Cîțu să ia măsuri să nu cadă și lira sterlină. Ca să nu mai zic de dolar. Și ăla a luat-o la vale. Îți spun eu: România o să ajungă o Elveție a Balcanilor.

Nu știu cine aruncă astfel de zvonuri, dar îi merge. Sau poate suntem la faza de teste, să vadă cum reacționează românii la panică. Că guvernanții i-am văzut: când e panică sunt ca struții, bagă capul în pământ. Și după ce trece valul, hopa apare și premierul, sau vreun ministru, și se bate cu pumnul în piept cum că va lua măsuri dure. Dure ca fularul vara.

Am încercat să aflu ce reacție are Iohannis dar el încă scrie comunicatul de presă legat de panica de la benzinării. Ce mai, reacție promptă din partea președintelui nostru… robot. Vă zic eu, nu e vina lui. Inteligența lui artificială a rămas la versiunea din timpul pandemiei. Săracul, cred că nici nu știe că am ieșit din starea de alertă. Oare nu există cineva pe acolo, pe la Cotroceni, să-i spună ultimele noutăți?

Vai de noi.

Semnează al vostru investitor strategic,

Leo Bogătescu, Ban de Botoșani

   

Vocea Botosani

Articolul precedentSurpriză! Spital Județean angajează un… preot!
Articolul următorLiga Campionilor: Meciurile serii se joacă la Amsterdam și Manchester! Vezi cine televizează partidele »