Surpriză! Spital Județean angajează un… preot!

La vremurile pe care le trăim, o astfel de știre bagă groaza în tine.

Și nu exagerez când spun asta. Pe timpul pandemiei, la Spitalul Județean din Botoșani se spunea că sunt puține cadre medicale, în special medici, și din cauza asta personalul nu mai făcea față la numărul mare de cazuri cu COVID-19. Timp de doi ani de zile, conducerea spitalului a publicat mai multe anunțuri prin care se căutau medici de diferite specialități. E drept că au mai venit și s-au angajat și aici la Botoșani. E o veste bună pentru noi. Dar acum pandemia e pe final, și, ușor, ușor, revenim la normal.

Numai că, iaca ghinion, a început războiul. Nu la noi. În Ucraina. Țară vecină cu noi. Și ca în vreme de război, vin mulți refugiați, românii noștri intră în panică și stau la rând ba la benzinării, ba la pașapoarte, ba la magazine sau, mai nou, la bancomate.

Dar azi, botoșănenii au parte de o altă surpriză. La Spitalul Județean Botoșani se angajează un… preot. Da, nu un medic. Un preot. Auoleu, zic. E clar ne atacă rușii. Iar spitalele iau primele măsuri. Angajează preoți. Probabil că la intrare se va face o triere: rănitul grav va fi trimis la preot, iar celălalt, rănit ușor, va fi tratat de medicii care încă nu au fugit din țară. Din calea rușilor.

Unii o să spună că exagerez și o cam dau în păstăi. Nu zic nu. Dar să dai anunț că angajezi un preot prin concurs acum, nu mi se pare chiar în regulă. Acum când oamenii înțepenesc când aud un pocnet sau își pun mâinile pe cap când văd păsări zburând crezând că sunt avioane, nu e bine deloc. E panică totală la noi în țară și, în special, la noi în Botoșani fiindcă că rusul e foarte aproape de noi.

Și mai am câteva nelămuriri. Am văzut că are program de 8 ore cu un salariu nu prea mare (doar 3.020 de lei, cred că brut). Dacă moare vreun pacient după program, ce se întâmplă? Face ore suplimentare? E plătit dublu sau îi dă o zi liberă în plus?

Și o întrebare de final: Cine e șeful viitorului preot de la Spitalul Județean Botoșani? Directorul sau Doamne-Doamne?

Semnează umilul enoriaș,

Popa Prostu

 

Vocea Botosani

Articolul precedentFC Botoșani, pregătită să revină pe locul 1 în play-out
Articolul următorPanică. Acum rândul s-a mutat la bănci În ultima perioadă, în România, am ajuns să trăim ziua și isteria.