Primarul municipiului Botoşani va avea acces la informaţii de securitate naţională

Informaţiile care ajung la edil sunt cele legate direct de activitatea pe care o desfăşoară, astfel încât să poată lua măsuri la timp, cu scopul de a preveni anumite lucruri care ar putea avea impact negativ asupra comunităţii sau a unor instituţii publice.

În plenul Camerei Deputaţilor a fost adoptată o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 51/1991, privind securitatea naţională a României, prin care primarii de sector şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot beneficia de informaţii din domeniul securităţii naţionale.

Propunerea legislativă modifică prevederile articolului 11 alineatul (1) liteta c) din Legea nr. 51/1991, în sensul includerii în categoria beneficiarilor de informaţii în domeniul securităţii naţionale a primarilor de sector din municipiul Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ.

Printre beneficiari se enumără şi Cosmin Andrei fiindcă este primarul municipiului Botoşani, municipiu reşedinţă de judeţ.

Totuşi, edilul de la Botoşani nu va beneficia de informaţiile pentru securitatea naţională obţinute din străinătate de către Serviciul de Informaţii Externe.

Iniţiatorii proiectului legislativ au precizat că informaţiile care ajung la aleşi sunt cele legate direct de activitatea pe care o desfăşoară, astfel încât să poată lua măsuri la timp, cu scopul de a preveni anumite lucruri care ar putea avea impact negativ asupra comunităţii sau a unor instituţii publice.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 232 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” şi 22 de abţineri din partea deputaţilor AUR.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul fiind for legislativ decizional.

 

Adrian Dimitriu

Articolul precedentCrenvurşti de pui cu carne de… porc
Articolul următorFC Botoșani – UTA, azi, de la ora 17:30: Victoria le betonează moldovenilor primul loc din play-out!