Reformatorul Florin Cîțu, victimă a propriei reforme

Vestea i-au dat-o cei aproximativ 40 de lideri liberali din țară când a venit și el, ca tot omu’, din Statele Unite ale Americii.

Superman Florin Cîțu, cel care a reformat scena politică, economică și parlamentară din România, a primit un cuțit în spate (metaforic scriu, nu vă gândiți la prostii) tocmai de la cei care l-au susținut cu o patimă ieșită din comun. De, ăsta-i românul nostru. Azi ți-e prieten, mâine, ţi-e duşman de moarte.

Până azi, când am văzut știrea cu nenorocirea care se abate asupra lu’ Supermanu’ de România, mă tot uitam la Cîțu cu atâta furie că numai televizorul meu de acasă vă poate spune câte palme și-a luat. Şi ca mine erau mulţi. Mare parte îl urau de moarte că ajunseseră să spună: Doamne, am spus Cîţu, nu Mîţu! Vă daţi seama. Oamenii ajunseseră în halul ăsta încât plângeau pentru că a murit celebrul cântăreţ de muzică populară Mîţu Stoian în loc să moară premierul (reformator) de atunci Florin Cîţu.

Acum, însă, când mă gândesc la el, mi se face milă. Totuşi omul ăsta, Supermanu’ de România, a făcut ceva reforme în ţara asta. Mi-am am adus aminte de momentul din toamnă, când oamenii nu se prea vaccinau. Iar el nu mai era premier din cauza unor oameni răi, care au vrut să facă rău României. Am ajuns atunci noi, românii, să fim victimele propriului succes. Aşa a spus el. Supermanu’.

„La început nu aveam vaccinul și am făcut tot ce ținea de Guvern ca românii să aibă acces la vaccin în același timp cu restul UE. Ați văzut că într-o perioadă lungă de timp România era campioană la vaccinare. După aceea am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare”, a spus atunci Florin Cîţu.

Şi ca să vezi că omul e de bună credinţă, a explicat cum a lucrat de a avut atâta succes.

„Vectorul de imagine am fost eu, am fost colegii mei din guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înțeleagă. La un moment dat am schimbat campania, am mers în sate și am fost cel care a vorbit de două ori cu toate cultele și am încercat să le implic pe toate. Unele s-au implicat, altele nu s-au implicat direct. Am avut caravane de vaccinare. Dacă mă uit la țări similare, cam acestea au fost”, a explicat Florin Cîțu.

Ați văzut? A fost vector de imagine iar țara funcționa ca la carte.

Și, apoi, iar mi-am adus aminte de un nou succes a’ lu’ Supermanu’. În ianuarie, când ministrul Dan Vîlceanu a anunțat că România va pierde circa două miliarde euro din PNRR pe partea de granturi, care sunt banii nerambursabili. Motivul? Am crescut mult mai rapid decât prevedea Comisia Europeană. Să vezi ce a declarat atunci Cîțu.

„România este victima propriului succes, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR şi sumele sunt ajustate. Banii de la Comisia Europeană fuseseră alocați pentru o creștere de 4,1% în primul an de pandemie – 2020 și o scădere de 6%. Dar datele ulterioare au arătat o scădere economică de 3,9% și o creștere de 6,7%, ceea ce înseamnă că prognozele inițiale au fost depășite”, a declarat Florin Cîțu.

Adică, mai pe românește, ne-am dezvoltat atât de mult că Uniunea Europeană ne iau banii. Vă spun eu, europenii ăștia s-au ofticat rău de tot. De aia ne iau banii. Na, ei nu au un reformator atât de bun ca Cîțu (cacofonia am lăsat-o intenționat, ce să-i faci, mă roade invidia).

Se pare că nouă românilor nu ne prieşte bunăstarea. Dacă ne dezvoltăm un pic mai mult, pac, ne loveşte păcatul bunăstării. Stau şi mă gândesc că nu degeaba ne-a spus Ion Iliescu în anii ’90 că mai bine să fii sărac şi cinstit, decât bogat şi cu o mulţime de probleme. Ştia el ceva…

Dar să revenim în anul 2022. Acum, când a plecat Cîţu în Statele Unite ale Americii, ca tot Supermanu’, află că liberalii ăia răi, care nu vor să reformeze partidul, i-au cerut demisia din funcţia de preşedinte PNL. Că dacă nu, ăştia bagă congres şi îl dau jos.

Ce oameni, ce oameni, domnule. Cum să facă aşa ceva când omu’ tocmai demarase reforma în partid. E clar, nici nu se discută, Florin Cîţu este victima propriei reforme.

Asta e. Probabil asta este soarta marilor reformatori. Să devină… istorie.

Vă salută vestitorul de veşti proaste,

Florea Cîlţu’

PS: Fotografia e de la el, de pe wikipedia.

Articolul precedentConcediu medical pentru părinţii cu copii aflaţi în carantină sau izolare
Articolul următorTinerii chiar sădesc viitorul