Tinerii chiar sădesc viitorul

Și nu sunt vorbe goale. O spun acum fiindcă adulții au alte preocupări, mai ales personale. Interese care nu converg spre un viitor mai bun pentru tinerii noștri, pentru copiii noștri.

În aceste vremuri chiar tulburi, cu un război la granița țării noastre, cu o pandemie care i-a ținut pe tineri închiși în casă, „lucrând la distanță” la școală, facultate sau la un job prost plătit, este nevoie de un plan sustenabil pentru „viitorul țării”. Este nevoie de organizarea unor acțiuni pentru a-i scoate din casă pe tineri, pentru socializare, pentru o comunicare firească cu cei din jur, pentru implicarea lor în diverse activități practice.

În acest sens Asociaţia „Scut botoșănean” a venit cu o idee extraordinară pentru tinerii din Botoșani. Așadar, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în colaborare cu Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, Instituția Prefectului Județul Botoșani, Ocolul Silvic Trușești, Ocolul Silvic Mihai Eminescu, Admir SRL, Hidroplasto SRL, Corul Misionar „Sf. Ioan Iacob Hozevitul” și asociația „Happy” au pus bazele unui proiect foarte curajos. Este vorba de vorba de plantarea a mii de puieți pentru ca orașul nostru să devină mai verde și cu aer mai curat.

Proiectul „Tinerii sădesc viitorul” se află la a doua ediție și și-a propus ca în acest an să adune și mai mulți voluntari, elevi de la colegii și licee, tineri care vor să facă ceva pentru orașul lor.

Obiectivul în acest an al proiectului a fost împădurirea a 5.000 de puieți de ulm, salcie și salcâm pe versantul sud-vestic al Parcului de Agrement Cornișa. Activitatea de împădurire a avut loc sâmbătă dimineață de la ora 10.00.

O acțiune care a avut succes și a prins în rândul tinerilor, care au venit într-un număr mult mai mare ca în prima ediție.

„Mulțumim tuturor celor care au contribuit financiar pentru ca acest proiect să poată prinde viață! Fără sprijinul acestora, această acțiune nu ar fi fost posibilă!

Prin această acțiune am vrut să sădim o parte din viitorul comunității noastre”, a declarat președintele asociației „Scut botoșănean”, Ionuț-Bogdan Cărăușu.

Adrian Dimitriu

 

 

Articolul precedentReformatorul Florin Cîțu, victimă a propriei reforme
Articolul următorÎncep sferturile Ligii Campionilor! Azi se joacă Manchester City – Atletico Madrid și Benfica – Liverpool