Guvernul de la Bucureşti grijuliu faţă de români

Să mai zică cineva că Guvernul Ciucă nu lucreză pentru noi, românii. Da. Ăştia care suntem. Nişte cârcotaşi şi nişte nerecunoscători faţă de conducere.

Azi de dimineaţă am început să „răsfoiesc” presa online. Și cum răsfoiam așa, dau de o știre care m-a blocat total. „Valoarea tichetelor de masă a crescut cu 8 BANI!”.

„Băi, ești prost? Băi, ești nebun?”, mi-a venit instant în cap replicile lui Celentano și Firicel.

Chiar în halul ăsta s-a ajuns să faci măriri de câțiva bani la tichetele de masă? Cu 8 bani!? Zic să citesc totuși știrea. Mă gândeam că poate e greșit în titlu.

Am citit știrea. Titlul era corect. Și, cică, în toamna trecută a avut loc o nouă mărire. Tot cu 8 bani. Îți dai seama ce darnici sunt guvernanții noștri?

Dar, am mai aflat ceva. Minunații noștri guvernanți au mai făcut o mărire. Au mărit valorea tichetelor de creșă cu 30 de lei. De la 490 la 520 de lei. Ei, un pic mai mult. Dar la câte cheltuieli sunt cu cei mici suma asta este așa ca o frecție la picior de lemn.

Și când mă gândesc câte milioane de lei se pompează în partidele politice…

Și iar mi-a aduc aminte de un fragment din poezia lui Celentano de ziua României: „Asta e, ăștia suntem/Noi, la supărare, bem”.

Când am zis că am uitat de marea mărire a Guvernului Ciucă, mai aflu ceva. Ministrul sănătății Alexandu Rafila a anunțat că norma de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale a crescut cu 9 lei. De la 11 lei la 20 de lei pe zi. Pentru un pacient care și așa e bătut de soartă. Vă dați seama ce mănâncă un bolnav internat la spital? Nici nu vreau să mă gândesc.

Ce mai, guvernanții noștri lucrează tot mai mult pentru poporul român. Iar noi, nerecunoscători, tot cârcotim și tot criticăm.

Vă salută al vostru trezorier,

Înalt Preamăritul M. Ciucă

Vocea Botosani

Articolul precedentÎncep sferturile Ligii Campionilor! Azi se joacă Manchester City – Atletico Madrid și Benfica – Liverpool
Articolul următorPosibil există probabilitatea de a veni o posibilă criză, probabil economică