Posibil există probabilitatea de a veni o posibilă criză, probabil economică

Este că v-am băgat în ceață mai tare decât minunații noștri guvernanți? Poate mă angajează don’ general la el în Guvern ca piar.

Printre zecile de știri legate de nenorocitul ăsta de război din Ucraina am citit și două-trei știri din România. Adică se mai întâmplă și ceva în România, nu numai în Ucraina. Prea era liniște la noi în țară. De ziceai că războiul nu ne afectează deloc.

În timp ce marea majoritatea românilor simt și trăiesc o criză economică care a început de câteva luni de zile la noi în țară, guvernanții și parlamentarii noştri, din cercul lor bine închegat şi confortabil, au descoperit-o şi ei. Na, aşa-i când nu mai vii prin ţară să mai stai de vorbă cu oamenii. Pierzi legătura cu realitatea.

Acum, când probabil că au simţit o mică adiere prin a lor buzunare, vin și se bâlbâie în fața camerelor de filmat. Cum că vine o criză energetică, ba una alimentară, ba de aprovizionare. Dar nu spuneau nimic de criza economică, care e destul de gravă. Mai ales pentru noi, românii. Pentru ei mai puțin. Se descurcă ei cumva.

Cum din Ucraina nu vin vești că s-ar termina războiul, iar criza economică dă semne că va veni în forță, ai noștri guvernanți au început s-o dea din bară-n bară. Ba că ne dau niște vouchere, ba mai măresc salariul minim pe economie și alte bâzdâgănii. Dar niciunul dintre ei nu are curajul să spună cu subiect și predicat că criza economică s-a instalat de mult timp iar minunatul guvern condus de don’ general a fost prins cu pantalonii în vine.

Și acum vin pe televizor să ne spună cum că criza E POSIBIL să vină şi că trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău. Şi, vezi Doamne, că vor pregăti nişte măsuri anticriză şi că nu vor dormi noaptea de grija noastră. Ce mai, mi-e şi milă de ei.

Parcă şi văd momentele de dinainte de criza economică din 2009. Când unul ca Tăriceanu ne spunea că economia duduie sau că alţii ne explicau cum că criza din Statele Unite ale Americii nu va atinge economia din România. Şi după alegeri. POC! Am căzut în cap cu toţii. O fi fost de la prea multă duduială.

Acum, Dumnezeu cu mila. Poate avem noroc. Unii dintre noi. Că ei scapă din nou.

Vă salută

Ciola cu Măciucă şi asociaţii

Vocea Botosani

Articolul precedentGuvernul de la Bucureşti grijuliu faţă de români
Articolul următorGata. Am aflat motivul real al invaziei Rusiei în Ucraina