Guvernanții și-au divulgat adevăratul plan pentru România

Este o vorbă la români: gura păcătosului adevăr grăiește.

Așa au făcut și guvernanții noștri. Au lansat un program la nivel național și sunt foarte mândrii de el. Numai că, așa cum fac ei de obicei, nu sunt atenți la amănunte. Și uite așa ne spun ce vor face ei cu  adevărat cu țara asta.

Ei, acum să vă zic și despre ce este vorba.

Ieri, cu fruntea sus și pieptul în față, ca la armată că, de, avem premier militar de carieră (Să trăiți, dom’ general!), prefectul de Botoșani a anunțat demararea unui important proiect. Ghiciți ce nume i-au dat proiectului.

„Curățăm România!”.

Ei, ce spuneți!? Mai bine ca numele ăsta nici nu se putea. Este exact ce spuneau o parte dintre români: „Băi, ăștia de la putere au venit ca să ne curețe!”. Iaca, acum se adeverește. Și nu o spunem noi, ăștia mici, populimea. O spun guvernanții. Și… așa… cu o mândrie în suflet și simțiri. Blea. Ce limbă de lemn am. Îmi cer scuze, dar m-a luat valul.

Acum că am aflat ce vrea să facă Guvernul Ciucă cu noi, am zis să vedem, Doamne Dumnezeule, despre ce este vorba.

Când colo, ce să vezi. Este vorba de un proiect național demarat de Ministerul Mediului. Hhmm. Zic: deocamdată nu e de rău, că e cu mediu. Dar citesc mai de parte. Este un proiect care are ca scop final „informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor”.

Uau! Și ziceam că eu am limbă de lemn. Dar, pe de altă parte, zic: bine că nu e altceva. La ce ne gândeam noi.

După ce îmi șterg transpirația de pe față și mă mai liniștesc un pic, ajung la concluzia că ăștia de la guvernare nu-s în stare nici să curețe România de gunoaie, apoi de altceva, nici atât.

Auzi, ei doar ne informează și ne conștientizează pe noi, populimea ca să aruncăm gunoiul responsabil. Bine, nu este rău, dar mai mult de atâta nu se poate? Întreb și eu.

Acum, că l-am pomenit pe prefectul de Botoșani legat de proiectul ăsta minunat nu este vina lui, săracu’, dar megaștirea am văzut-o pe feisbuc la el. Cu el n-am nimic, că e băiat OK.

Prostia este acolo, la minister. Puteau să se mai gândească un pic mai mult la numele proiectului. A, dar am uitat, ei așa de multe proiecte au, că nu mai au timp pentru amănunte de genul ăsta.

Uite, că sunt băiat de treabă, le dau câteva sugestii: „Ecologizăm România”, „O Românie mai curată!”, „Mai puține deșeuri în România!”.

Gata, ajunge. Restul e pe bani. Că vine Paștele și la mine. Nu numai la guvernanți.

Vă salută la vostru preacurat,

Gavrilă Deșeu

Vocea Botosani

Articolul precedentLiga 1: Derby  la Cluj » CFR – FCSB se joacă duminică, de la ora 20:30!
Articolul următorO carte despre viaţa lui Ceauşescu lansată la Botoşani