Deficit de medici şcolari în judeţul Botoșani

Din totalul celor 11 medici şcolari din judeţ, 8 îşi desfăşoară activitatea în municipiul Botoşani şi doi în municipiul Dorohoi.

Judeţul Botoşani înregistrează un deficit de 90 de medici şcolari şi peste 150 de asistenţi medicali, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei.

În Botoşani ar trebui să existe, conform normativelor, 109 medici şcolar şi 228 de asistenţi medicali, însă în cabinele medicale şcolare îşi desfăşoară activitatea doar 11 medici şi 73 de asistenţi medicali.

Șeful DSP Botoşani precizează că de ani de zile nu s-a reuşit atragerea medicilor către medicina şcolară şi că în ultima prioadă nu s-a pus accent pe această zonă. În condițiile în care în fiecare unitate școlară este nevoie de minim un cabinet medical în care să îşi desfăşoare activitatea minim un asistent medical.

De asemenea, în judeţul Botoşani există un singur medic şcolar stomatolog, în condiţiile în care ar trebui să existe 18 astfel de medici.

Din totalul celor 11 medici şcolari din judeţ, 8 îşi desfăşoară activitatea în municipiul Botoşani şi doi în municipiul Dorohoi.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică susţine că a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru scoaterea la concurs a unor posturi de medici şcolari.

 

Adrian Dimitriu

Vocea Botosani

Articolul precedentHackerii ruși e proști!
Articolul următorCertificatelede naștere, căsătorie și deces se vor obține online