Digitalizarea la Etrans duce la faliment

De când a venit noua conducere la societatea de transport din municipiul Botoșani niciun angajat nu mai folosește scrisul de mână.

Da. Ce? Vi se pare ceva anormal? Păi, vrem digitalizare ori ba? Nu ne jucăm. Iar actualul director, un tânăr userist, pardon, actualmente pesedist cu aere de userist a venit foarte hotărât să digitalizeze societatea de transport în comun din Botoșani. Și-a reușit. Niciun angajat nu mai folosește scrisul de mână. Doar cel dgital.

De ce? Noul director de la Eltrans nu a vrut să ne zică. Dar, noi, ăștia de la Vocea Botoșani, am aflat. Suntem bine dotați. Cu informații (iar v-ați gândit la prostii). Am aflat cum îl cheamă pe director. Andrei Turcoman. Ei? Nu vă zice nimic numele lui? OK. Haideți că vă spun eu. Când erați mici și obraznici, ce vă spuneau părinții? „Măi, copile, stai cuminte. Nu înțelegi? Ești turc?”. Acum ați înțeles că directorul de la Eltrans e tata celor mici, obraznici și neînțelegători. E TURCOMAN. Nu-i nici Superman (ăsta-i doar Cîțu. Florin Cîțu). Nu-i nici Batman (ăsta-i doar Rareș. Rareș Bogdan. Stă prea mult în cap și de aia spune numai „istericale”). E Turcoman. Adică omul nostru nu înțelege scrisul de mână. Doar pe cel digital. Că a folosit goagălu.

Acum că s-a făcut digitalizarea la Eltrans, eu zic că-i bine. Dar sunt situații când societatea de transport pierde bani. Așa cum s-a întâmplat și săptămâna trecută. A venit un client să-și facă reclamă pe autobuze și la un moment dat pe reclamă apare un scris de mână „din 2005 by Cătălin Silegeanu”. Hopa, henț. Dilemă mare pe director. Ce-o fi însemnând textul scris de mână? Dacă e vreo prostie sau vreo înjurătură?

Ca să nu facă vreo belea, directorul, Turcoman, îl sună pe primarele care este. Cosmin. Cosmin Andrei. Și-i spune ce scrie cu litere de mână. Poate înțelege primarul. Că doar de aia e primar. Că le știe pe toate. Însă, ghinion. Nu știa nici el fiindcă și el e cu digitalu’. Dar ca să nu dea de bănuit i-a spus directorului de la Eltrans să dea jos textul scris de mână fiindcă la această societate totul este digital. Nu se mai folosește scrisul de mână.

După ce a primit și răspunsul, directorul l-a anunțat pe client că reclama va apărea pe autobuze dar fără scrisul de mână. Și ca să arate cât de băiat gigea e Turcoman al nostru, i-a propus ca scrisul de mână să apară pe tramvaie. Dar, pe tramvaiele alea vechi. Că și scrisul de mână ține de o perioadă demult trecută. Pe tramvaiele noi nu are cum fiindcă oricum nu mai ajung la Botoșani. Din cauza liniei de tramvai. Care va dispărea din oraș. Și digital, și fizic.

Bineînțeles că clientul a refuzat oferta iar societatea Eltrans a pierdut un contract de vreo 7.200 de euro. Vezi? Ce ți-e și cu digitalizarea asta. Te bagă în faliment, în loc să-ți aducă numai beneficii. Curat-murdar.

Vă pupă digital al vostru,

Gigi Vatman

Vocea Botosani

Articolul precedentCeaiul de tei ne scapă de probleme
Articolul următorProiect pilot de evaluare standardizată a elevilor