Ceaiul de tei ne scapă de probleme

Și la câte au românii și la câte vor mai fi, anul ăsta sigur vom bea mult ceai de tei.

Așa cum se știe, când iese la declarații guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, înseamnă că treaba e nasoală rău. Dar, totuși, el ne-a zis să nu ne panicăm și să fim calmi. Să nu „punem botul” la toate palavrele unor „specialiști” de speța a 50-a despre economie, inflație, prețuri, recesiune și alte chestii de genul ăsta.

Isărescu, diplomat de felul lui, nu a dat nume, dar toată lumea știa că la „istericatul” ăla de Rareș Bogdan se referea. Un papagal care își schimbă stăpânii în funcție de cum bate vântul. Na, trebuie să mănânce și el o pâine la tavă…

Și cum în situații de criză și război apar tot felul de „habarniști” ca să bage panică în oameni, guvernatorul BNR le-a propus primilor (în special lui Rareș Bogdan) să bea un ceai de tei.

Acum, mulți o să întrebe de ce de tei și nu altfel de ceai? De mentă, de coada șoricelului? Sau altceva.

Ei, bine, se știe că ceaiul de tei calmează dar mai ales îți mai scade din… potențial. Lui Rareș Bogdan chiar îi trebuie ceai de tei fiindcă ne ajunge un descreierat ca el. Nu e bine să se mai înmulțească.

Și roboțelul de la Cotroceni s-a simțit ofensat că politicienii gălăgioși au fost invitați să bea un ceai de tei, dar atât. Pentru că la el poate să bea și cu sticla că ceaiul nu-și face efectul. La Iohannis ca să-l calmezi doar îl scoți din priză și atât. Nimic mai mult.

De ce a venit recomandarea de a bea un ceai de tei tocmai de la Mugur Isărescu, mulți nu știu ce să răspundă. Dar vă dau eu pontul. I-a dat și leului nostru să bea ceai și de atunci nici nu urcă, dar nici nu coboară.

Sante!

Vă urează al vostru,

Mugur de Tei

Vocea Botosani

Articolul precedentFrații Țurcanu & DNA: blestem sau tupeu
Articolul următorDigitalizarea la Etrans duce la faliment