După o nemeritată pauză din cauza pandemiei de COVID-19, care a blocat întreaga lume, Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu reia organizarea celebrului festival din satul Ipotești.

În weekend-ul care vine, 28 și 29 mai 2022, Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu organizează o nouă ediție a Festivalului „Floare Albastră” în satul Ipotești. Ajuns la ediția a XIII-a, festivalul aduce nume consacrate din lumea muzicii românești.

Ca o noutate pentru ediția din acest an, organizatorii aduc pe scena de pe Stadionul „Luceafărul” din satul Ipotești și tinere talente din comuna Mihai Eminescu. Aceștia vor deschide spectacolul de sâmbătă, 28 mai 2022, care debutează la ora 18.00.

Programul de sâmbătă este completat cu celebrul puşti de doar 11 ani David Alexandru Dobrincu, care la vârsta de doar 10 ani făcea senzație în showbizul din România. El este urmat de Ary, Lary și Alexa din trupa „Happy Day” din Bacău. Este singura trupă de trei fete din România care a avut succes internațional cu piesele lor: „Fete rele” , „Lasă-mă papa la mare” (remix), „Ești Aerian” și cu ultima piesă lansată în anul 2021, „Baila Caraibe” . Melodia a fost preluată de Belgia, China, SUA și Mexic spre difuzare.

Un alt invitat vine de această dată chiar din satul Ipotești, comuna Mihai Eminescu. Este vorba de Teodor Gireadă care a adus folclorul pe scena emisiunii „Românii au talent”. Concurentul de 12 ani i-a impresionat pe jurații de la „Românii au talent” cu dragostea pentru folclorul românesc. El s-a declarat mândru de originile sale, spunând în glumă că se simte de parcă ar fi vecin cu Eminescu.

  „Teodor, a fost magnific! Foarte frumos! Mi se pare incredibil că ai cântat și ce ai cântat… Dacă închideai ochii, nu știai că e un copil. Și cu vocea cânți frumos. Ai o voce cristalină”, a declarat Andra.

Seara continuă cu binecunoscuta cântăreață Lidia Buble și celebra artistă din Republica Moldova, Irina Rimes, jurata de la emisiunea „Vocea României” de la ProTV.

Finalul îi aparține lui DJ Marius (Honceriu) care îi va încânta pe spectatori cu cele mai noi și cunoscute hit-uri naționale și internaționale.

Duminică, 29 mai 2022, festivalul debutează cu o ceremonie religioasă ținută de preoții din comună. După slujbă, Primăria și Consiliul Local Mihai Eminescu va acorda diplome de onoare cuplurilor din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

A doua zi de festival este dedicată doar muzicii populare. Pe scena de pe stadionul „Luceafărul” din satul Ipotești va urca celebra Orchestră „Lăutarii” condusă de maestrul Nicolae Botgros. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de orchestra din Republica din Moldova alături de cântăreții de muzică populară: Lilia Roșca, Constantin Bahrin, Nicolae Ciubotaru, Mariana Dobzeu, Mihaela Tabură, Daniela Condurache, Alexandru Brădățan, Oana Tomoioagă, Gabriel Dumitru, Grigore Gherman.

 „Vă așteptăm cu mic, cu mare, locuitori ai comunei, și nu numai, să luăm parte la un spectacol care ne oferă prilejul de a ne reuni, de a socializa și de a mai uita de grijile de zi cu zi”, este mesajul primarului comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă.

Bineînțeles că nu vor lipsi micii și berea, precum și locurile de joacă pentru cei mici.

 

Adrian Dimitriu

 

Vocea Botosani

 

 

Articolul precedent„Generația de Aur” vine la Pomârla
Articolul următorDinamo a retrogradat în liga a 2-a!