Dinamo a retrogradat în liga a 2-a!

Ieri s-au disputat manșele retur returul ale barajului de menținere promovare în Liga 1.

În primul meci al zilei, Chindia Târgoviște a trecut, după loviturile de departajare, de Concordia Chiajna, reușind să-și salveze locul în eșalonul de elită al fotbalului intern.

După eșecul cu 1-2 din tur, cele două au oferit o manșă secundă dominată de formația lui Săndoi. Golul care a dus partida în reprizele suplimentare a venbit în mintul 90 + 1, fiind marcat de Chamed. În cele douăp reprize de prelungiri tabela nu a mai suferit modificări, iar la penalty-uri Chindia s-a impus cu 4-1. Eroul gazdelor a fost portarul Cabuz, care a parat două dintre loviturile de la 11 metri.

Dinamo, la prima retrogradare din istorie!

Marea pierzătoare a acestui play-off a fost Dinamo. Trupa din Ștefan cel Mare avea o sarcină extrem de dificilă în returul de acasă, după eșecul cu 0-2 din prima partidă cu Universitatea Cluj.

Obiectivul ”câinilor” a fost  compromis destul de repede, clujenii reușind să deschidă scorul în minutul 17 prin Tescan. Deși a egalat imediat, în minutul 19 prin Morar, Dinamo nu a mai reușit să marcheze până în final de partidă, în ciuda unei dominări cvasi-totale: 58% posesie, 14 faze de poartă, 6 șuturi pe poartă, 14 cornere.

Pentru Dinamo această este prima retrogradare din istoria de 74 de ani a clubului, perioadă în care formația a cucerit 18 campionate, 13 cupe ale României, două Supercupe și o Cupă a Ligii. Performanțele nu au lipsit nici de pe plan extern, ”alb-roșii” disputând două semifinale de cupe europene: Cupa Campionilor Europeni, 1982-1983 și Cupa Cupelor, 1989 – 1990.

Universitatea Cluj, locul 3 la finele play-off-ului ligii secunde, revine în Liga 1 după după o pauză de şapte ani.

Articolul precedentFestivalul „Floare Albastră” revine în forță
Articolul următor#14 VOCEA BOTOSANI – invitat Preot Daniel Dascalu