Cu mic, cu mare la marea sărbătoare!

În primele două zile ale lunii iunie au fost organizate Zilele Orașului Darabani iar decizia nu a fost luată întâmplător.

Conducerea Primăriei a decis ca de 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului și de 2 iunie – sărbătoarea Înălțării Domnului să fie organizate evenimente sportive și cultural-artistice cu ocazia Zilelor Orașului Darabani.

Chiar dacă Ziua Orașului a fost hotărâtă prin ședință de Consiliu Local ca fiind 21 iunie, primarul Alin Gîrbaci a dorit ca în ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală. Dar ziua de petrecere să fie de Înălțarea Domnului, pentru că tot atunci se sărbătorește și hramul orașului Darabani.

Prima zi, fiind și Ziua Internațională a Copilului, au fost organizate o serie de evenimente special dedicate celor mici. Activități cultural-artistice și distractive, ateliere demonstrative, jocuri sportive, picturi oe față, baloane modelabile au fost o parte din evenimentele ce s-au desfășurat pe Stadionul Orășenesc „Chirica Pușcașu” din Darabani. Tot pentru copii au avut loc o serie de demonstrații realizate de angajații de la Pompieri, Poliție și SMURD. Pe terenul stadionului s-a montat și un mic parc de distracții pentru ca cei mici să-și consume toată energia de ziua lor. Sfârșitul zilei i-a aparținut magicianului Mydas.

„Iubesc să ofer micuților spectacole de copii. De trei ani de zile am redescoperit dragostea pentru spectacolele de magie pentru copii. Sunt un magician dedicat distracției și înțeleg mai mult ca niciodată că petrecerile de copii sunt mult mai reușite când aceștia râd, se implică și sunt uimiți”, a spus magicianul Mydas după spectacol.

Toți copiii prezenți pe stadion au participat și la o tombolă cu zeci de premii care a fost organizată de conducerea Primăriei Orașului Darabani.

A doua zi, pe 2 iunie, de Sărbătoarea Înălțării Domnului – hramul orașului Darabani, a avut loc și petrecerea mult așteptată.

Pentru început, au fost premiați copiii dărăbăneni născuți în  anul 2021, precum și cuplurile care au împlinit anul trecut 50 de ani de căsătorie.

Apoi, membrii Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșani – Ioan Cobâlă”, au acompaniat pe binecunoscuții artiști populari Ion Drăgan, Mioara Velicu, Nicoleta Voica și acordeonistul Dan Decebal Chitic. Acesta din urmă s-a născut la Darabani într-o familie de români basarabeni care au trecut Prutul odată cu trupele armatei române împinse înapoi de sovietici. Dan Decebal Chitic a început să cânte la acordeon încă de la vârsta de 8 ani, dar recunoaște că talentul nativ reprezintă baza în acest domeniu, pe lângă munca enormă depusă pentru repetiții.

„Acordeonul este viața mea. Dacă ar fi să o iau de la capăt tot asta aș face”, a spus, după spectacol, acordeonistul Dan Decebal Chitic.

Finalul petrecerii le-a aparținut celor de la Ecaterine și Dimitri Band care au cântat peintre altele și celebra melodie „Chiky Lala”. Hit-ul este o poveste despre visuri, dorințe, fericire izvorâtă din preitenie și fioerii primei iubiri.

Adrian Dimitriu

Vocea Botosani

Articolul precedentNadal – Zeverz și Ruud – Cilic astăzi, în semifinale masculine de la Roland Garros
Articolul următor#16 VOCEA BOTOȘANI – invitat Florin Bulgaru – Primar Răchiți