Nadal – Zeverz și Ruud – Cilic astăzi, în semifinale masculine de la Roland Garros

Nadal și Alex Azverev dau prima bătălie pentru accederea în ultimul act al Open-ului francez, partida fiind programată pe arena  ”Philippe-Chatrier” începând cu ora 15:45.

Este al 10-lea duel direct dintre cei doi, Nadal fiind pe plus cu 6 victorii repurtate până în prezent. Un motiv de îngrijorare pentru jucătorul iberic ar fi faptul că Zverev a echilibrat banalanța chiar în cele mai recente ”directe”: 3 victorii în ultimele 4 confruntări. Cu toate acestea, tot Nadal și-a adjudecat precenta întâlnire, scor 2-0 acum un an, în finala de la Roma.

Argumentul lui Rafa derivă din prestațiile acestuia la Roland Garros. Spaniolull este recordmenul absolut al competiției, cu 13 turnee câștigate! De altfel, începând cu 2005, anul primei participări la Open-ul francez, Nadal a jucat 108 meciuri la Roland Garros, în nu mai puțin de 105 dintre acestea reușind să se impună!

1.34 are cotă Nadal pentru calificarea în finală. Cota lui Zverev este 3.45

Ruud – Cilic, tinerețe vs experiență

A doua semifinală de la Roland Garros 2022, Casper Ruud – Marin Cilic, se va disputa nu mai devreme de ora 18:30, tot pe arena  ”Philippe-Chatrier”.

Ruud, numărul 8 mondial, este favoritul hârtiei. Mai tânăr cu 10 ani decât Cilic, norvegianul are și ascendentul moral de parte sa. Este a treia partidă directă dintre cei doi, Ruud reușind să le câștige pe precedentele două: 2-0 la Roma în 2020 și 2-1 pe hardul de la Toronto, în august 2021.

Rămâne de văzut cât de mult va cântări în balanță experiența lui Cilic. Bosniacul este deja la a 15-a prezență pe zgura de la Paris și în ciuda acestui fapt, chiar anul acesta a bifat cea mai importantă  performanță. Nu a făcur, însă, doar act de prezență la precedentele participări, de două ori, în 2017 și 2018, atingând faza sferturilor.

1.46 vs 2.90 sunt cotele oferite de casele de pariuri la victorie celor doi jucători

Cele două semifinale vor putea fi urmărite în transmisiune live, pe canalul Europsport.

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura ep3 – Val Guraliuc
Articolul următorCu mic, cu mare la marea sărbătoare!