În comuna Mihai Eminescu noile cărți funciare vor fi eliberate gratuit pentru cetățeni

Persoanele interesate pot consulta documentele tehnice ale cadastrului la sediul primăriei din comuna Mihai Eminescu și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani.

Finanțarea a fost asigurată prin Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care face obiectul Axei prioritare 11 – Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF).

Noile cărți funciare vor fi eliberate gratuit pentru cetățeni.

Astfel, în urma lucrărilor de înregistrare sistematică au fost înregistrate 16.919 de imobile, având 8.693,09 de hectare de teren.

Documentele tehnice ale cadastrului vor fi afișate la sediul primăriei din comuna Mihai Eminescu și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) la adresa http://www.ancpi.ro/pnccf/, începând cu data de 20.06.2022, pentru 60 de zile, perioadă în care persoanele interesate pot depune contestații sau cereri de rectificare.

PNCCF are ca obiectiv înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România, în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri externe nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

De asemenea, în cadrul Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, lucrările de înregistrare sistematică pot fi finanțate și din bugetele locale ale UAT-urilor.

Adrian Dimitriu

Vocea Botosani

Articolul precedentMihai Roman I va juca și în sezonul viitor pentru FC Botoșani
Articolul următorVocea Botosani – Minutul de Cultura EP14 – Val Guraliuc