Iohannis e Iohannis

Aşa cum roboţelul de la Cotroceni e roboţelul de la Cotroceni, aşa şi preşedintele e preşedinte.

Este că v-am băgat un pic ceaţă. Ce să fac am învăţat şi eu de la minunaţii noştri conducători. Dar să intrăm pe subiect fiindcă subiectul este totuşi subiect.

Joi, mare veste, mare! Se ieftineşte combustibilul! Maaamăăă, ăştia chiar încep să facă şi ceva pentru români. Zic eu. Dau drumul la televizor să aud şi eu minunea. Na, mai zic eu, să ieftineşti combustibilul cu un leu e ceva.

Deschid televizorul, citesc burtiera de la un post TV de ştiri şi mă blochez după ce citesc: „Combustibilul de la pompă se ieftineşte cu 50 de bani”. Cum!? Parcă era un leu!? E clar, ăştia de la ştiri nu au prins informaţia corect. Când să schimb postul, hopa!, apare premierul Ciucă la conferinţa de presă. Gata, el ne dă vestea cea mare.

Când să mă bucur, al doilea blocaj. „Am ieftinit combustibilul cu 50 de bani. Doar pe trei luni”, zice premierul Ciucă. Uau, păi parcă era un leu? Cică ăsta este efortul financiar pe care-l poate face guvernul în acest moment. Băi, frate, dar chiar 50 de bani!?

Zic, asta e, bun şi aşa. Când mai apoi zice, acelaşi minunat premier, că guvernul subvenţionează doar jumătate din ăia 50 de bani. Iar blocaj, iar panică, până aflu că restul de 50% îl plăteşte benzinarul.

E clar ăştia de la guvern sunt cu capul. Nu reuşesc să facă nimic bun în ţara asta. Chiar mă gândeam. Dacă vrei să-i faci unuia rău îl pui în faţa televizorului şi-i dai o ştire de la guvern. Imediat face AVC sau infarct. Garantat.

Nu durează mult apare şi preşedintele Iohannis. Mă gândesc că poate el va reacţiona şi îi va certa pe guvernanţi pentru faza cu ieftinirea combustibilului. Când colo, ce să aud la un moment dat: „Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi”.

Hei, acum am rămas cu gura căscată ca ăla care îi zici ceva banal şi tot nu înţelege. Aşa şi eu. E clar neuronul meu de gândire s-a blocat. Mai bine închid televizorul şi îmi văd de ale mele.

Închid televizorul şi îmi vine în minte cuvintele altui „filozof”, fost preşedinte al României. „Iarna nu-i ca vara”. Traian Băsescu.

E clar am rămas în aceeaşi bulă de 30 ani. Nu văd nicio cale de a ieşi din ea.

Vă lasă cu bine şi cu 50 de bani în plus al vostru,

Fifty Ban

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura EP18 – Val Guraliuc
Articolul următorTop 10 transferuri europene ale verii: Granzii au ”spart” deja 458 de milioane de euro