Cele mai bogate formații ale continentului au deschis larg pușculița, pentru a-și întări loturile în vederea sezonului ce va debuta în luna august. Iar transferurile de senzație nu au întârziat să apară.

Prima mutare spectaculoasă a fost realizată de Manchester City, care l-a achiziționat pe Haaland, de la Borussia Dortmund. În schimbul golgeterului norvegian, ”galben-negrii” au încasat 60 de milioane de euro.

Această sumă a fost însă depășită imediat. Real Madrid a urcat direct pe locul 1 în top, prin cele 80 de milioane de euro achitate pe mijlocașul defensiv Aurelien Tchouameni, clubului Monaco.

Și Darwin Nunez, adus de Liverpool, de la Benfica, a costat mai mult decât Halland. ”Cormoranii” au plătit pe înlocuitorul lui Mane, transferat de Bayern Munchen, 75 de milioane de euro.

După ce în iarnă a pus mâna pe Dusan Vlahovici, adus în schimbul a 70 de milioane de euro, Juventus a mai făcut o afacere cu Fiorentina. Federico Chiesa a fost achiziționat definitiv de torinezi de la gruparea ”viola”, pentru 40 de milioane de euro.

38 de milioane de euro a dat Arsenal pe Fabio Vieira, internaționalul portughez de 22 de ani legitimat anterior la FC Porto. PSG, un alt club care nu se uită la bani atunci când vine vorba de transferuri, nu putea lipsi din acest top. Campioana Franței i-a achitat lui Sporting Lisabona 38 de milioane de euro, în schimbul înregimentării lui Nuno Mendes.

1 SEPTEMBRIE este data la care se va închide fereastra de transferuri a verii în cele mai importante 5 campionate ale Europei: Premier League, Ligue 1, La Liga, Bundesliga și Serie A

Top 10 transferuri efectuate până acum în Europa:

Aurélien Tchouameni: de la Monaco, la Real Madrid – 80 milioane euro
David Nunez: de la Benfica, la Liverpool – 75 milioane euro
Erling Haaland: de la Borussia Dortmund, la Manchester City – 60 milioane euro
Federico Chiesa: de la Fiorentina, la Juventus – 40 milioane euro
Nuno Mendes: de la Sporting Lisabona, la PSG – 38 milioane euro
Fabio Vieira: de la FC Porto, la Arsenal – 35 milioane euro
Nayed Aguerd: de la Rennes, la West Ham – 35 milioane euro
Brenden Aaronson: de la RB Salzburg, la Leeds – 32.8 milioane euro
Sadio Mane: de la Liverpool, la Bayern Munchen – 32 milioane euro
Diego Carlos: de la Sevilla, la Aston Villa – 31 milioane euro

458.8 MILIOANE EURO valoarează cele mai importante 10 transferuri ale verii, în Europa
 

Vocea Botosani

Articolul precedentIohannis e Iohannis
Articolul următorFC Botoșani pregătește viitorul sezon în Austria