Halep – Frech azi, în turul 3 la Wimbledon. 2-0 pentru Simona în meciurile directe

Halep - Badosa
Halep - Badosa

Simon Halep luptă astăzi pentru calificarea în turul 4 al turneului de Mare Șelm de la Wimbledon. Adversara româncei va fi poloneza Magdalena Frech, 24 de ani, jucătoare clasată pe locul 94 WTA. Meciul nu va începe mai devreme de ora 16:30.

Halep și Frech se vor înfrunta pentru a treia oară, precedentele două dueluri revenindu-i jucătoarei noastre în numărul minim de seturi. Cea mai recentă confruntare a fost consemnată chiar anul acesta, în primul tur de la Australian Open. Simona s-a impus cu 6-4, 6-3.

Câștigătoarea partidei va evolua în turul 4 contra învingătoarei din meciul Badosa – Kvitová.

Halep, a 4-a șansă la trofeu

Pe fondul eliminării unor jucătoare de calibru, în frunte cu  Kontaveit și Karolina Pliskova, finalista din 2021, și a absenței din turneu a jucătoarelor din Rusia și Belarus, Simona Halep este acum cotată de casele de pariuri în topul 4 al favoritelor la trofeu.

Simona are cota 11, egală cu cea a americancei Gauff. Cote mai mici primesc Ostapenko (9.00) și Jabeur (4.75). În pole pentru a se impune la ediția 2022 a Wimbledon-ului este poloneza Iga Swiatek. Prima clasată în ierarhia WTA, Swiatek are cota 2.70 pentru a  câștiga cel de-al treilea turneu de Grand Slem al sezonului.

Simona Halep a câștigat pe iarba londoneză în 2019 și a atins faza semifinalelor în 2014.

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura EP24 – Val Guraliuc
Articolul următorNoi masuri pentru oameni si companii