Președintele Klaus Iohannis a semnat, în numele României, scrisoarea de angajament pentru Fondul NATO de Inovare. Acesta, alături de Acceleratorul de inovare în domeniul apărării pentru Atlanticul de Nord al NATO (DIANA), reprezintă un pas important în asigurarea progresului tehnologic al Alianței, precum și a securității cetățenilor.

Fondul va investi un miliard de euro în start-up-uri aflate în stadiu incipient şi în tehnologii emergente cu dublă utilizare, prioritare pentru NATO. Acestea includ: inteligenţa artificială; prelucrarea datelor mari; tehnologii cuantice; autonomie; biotehnologie şi îmbunătăţire umană; materiale noi; energie; propulsie şi spaţiu.

„România va participa cu două centre de testare, două institute care au fost selectate de către NATO pe baza criteriilor stabilite. Asta înseamnă că şi România va fi implicată în acest proces de modernizare tehnologică, de avans tehnologic al NATO”, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

 

Vocea Botosani

Articolul precedentHalep – Frech azi, în turul 3 la Wimbledon. 2-0 pentru Simona în meciurile directe
Articolul următorFC Botoșani vs Chindia, în prima etapă a sezonului 2022/23 din Superliga României! Vezi programul complet al turului »»