Premierul, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă: Soluțiile Guvernului pentru susținerea economiei și protejarea cetățenilor de efectele crizelor pe care le traversăm au primit, azi, două noi validări.

Potrivit Băncii Naționale a României, investițiile străine directe în țara noastră au crescut cu peste 50 la sută în primele cinci luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la un total de peste 3,7 miliarde de euro.

Încrederea investitorilor străini în capacitatea României de a-și dezvolta economia într-o perioadă marcată de crize multiple reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicilor Guvernului, alături de absorbția fondurilor europene și de investițiile naționale fără precedent în ultimii 30 de ani.

România își menține ritmul de dezvoltare, în ciuda contextului dificil la nivel european, așa cum reiese din datele publicate astăzi de Comisia Europeană, care a revizuit, în creștere, prognoza privind avansul economiei noastre în acest an, la 3,9 la sută, față de estimările din această primăvară, de 2,6 la sută.

Guvernul va continua politica de încurajare a investițiilor și de susținere a mediului privat, consolidând cadrul de măsuri necesare dezvoltării și modernizării țării.

Articolul precedentVocea Botosani – Minutul de Cultura EP33 – Val Guraliuc
Articolul următorFC Botoșani – Chindia: Trupa lui Teja atacă primele 3 puncte ale sezonului!