FC Botoșani – Chindia: Trupa lui Teja atacă primele 3 puncte ale sezonului!

FC Botoșani debutează astăzi în sezonul 2022/23 din Superliga, cu un meci pe teren propriu contra Chindiei Târgoviște. Programată de la ora 18:30, partida va fi condusă la centru de Horatiu Fesnic.

Partida va fi a 8-a directă la nivel de prim eșalon, formația botoșăneană având un palmares pozitiv. ”Roș-alb-albaștrii” s-au impus de trei ori, alte două confruntări terminându-se nedecis.

În sezonul precedent, unul în care Chindia a luptat în baraj pentru evitarea retrogradării, Botoșaniul nu pierdut niciun duel direct. În campionatul regulat ambele jocuri s-au încheiat la egalitate, pentru ca în play-out formația noastră să câștige în deplasare cu scorul de 2-1. Pentru Botoșani au marcat Roman II și Papa, jucător ce părăsit clubul moldav în urmă cu câteva zile.

De altfel, odată cu meciul de azi, FC Botoșani pășește oficial în era ”Mihai Teja”. Clubul și-a schimbat antrenorul, după trei sezoane cu performanțe importante sub comanda lui Marius Croitoru, antrenor ce activează acum la U Craiova 1948.

Partida cu Chindia va fi prima oficială pentru Mihai Teja, în postura de antrenor al echipei FC Botoșani
Partida cu Chindia va fi prima oficială pentru Mihai Teja, în postura de antrenor al echipei FC Botoșani

Modificări au apărut și la nivelul lotului, asta în condițiile în care, față de campionatul trecut, trupa de pe ”Municipal” a pierdut o serie de jucători importanți. În afară de căpitanul Papa, au mai plecat de la FC Botoșani Dawa, Braun și Haruț, ultimul revenit la FCSB după împrumut.

Și lista jucătorilor ajunși sub comanda lui Teja este consistentă, pe alocuri chiar spectaculoasă. Vor evolua din acest sezon la FC Botoșani Mussis, un mijlocaș cu o vastă experiență acumulată în prima ligă din Argentina, Perianu, internațional român de tineret cu multe meciuri disputate în Liga 1 pentru FCSB, dar și Jonathan Varane, ex-Lens, nimeni altul decât fratele lui Raphaël Varane, fundașul lui Manchester United, campion mondial cu Franța în 2018.

De partea cealaltă, Chindia a anunțat repatrierea atacantul Daniel Popa, care fusese transferat în luna martie la gruparea sud-coreeană Daejeon Hana Citizen. Dumitrașcu (FC Argeș), Boldor (FC Argeș) și veteranul Neguț (CFR Cluj) sunt alți trei jucători aduși în vară de târgovișteni pentru a echilibra lotul, Chindia fiind părăsită în inter-sezon de Iacob, Pițian și Florea, jucători de bază în campionatul trecut. Gruparea din Târgoviște și-a schimbat și antrenorul, în locul lui Emil Săndoi fiind numit Adrian Mihalcea.

Echipe probabile FC Botoșani – Chindia:

FC Botoșani: Pap – Patache, Dican, Șeroni, Țigănașu –  Shahaf, Ed. Florescu, Tîrcoveanu – Mateus, Grubac, Petkovski
Antrenor: Mihai Teja
Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Ioniță, Dumitrașcu – Șerban, Dulca, Vorobjobas, Popadiuc – Neguț, Cherchez
Antrenor: Adrian Mihalcea

În ciuda faptului că au pierdut câteva piese importante, FC Botoșani și-a păstrat nucleul de bază și este favorită în acest meci. Iar dacă doriți să plasați un pariu pe victoria elevilor lui Teja, trebuie să știți că varianta 1 solist este prețuită cu o cotă atractivă, de peste 2.00. Adică pentru fiecare 10 lei pariați pe FC Botoșani, puteți să vă dublați miza, în cazul unui succes al trupei noastre.

Articolul precedentGuvernul va continua politica de încurajare a investițiilor și de susținere a mediului privat
Articolul următorDebut cu dreptul pentru FC Botoșani în noul campionat!