Ajutoare alimentare pentru persoanele cu venituri mici

Pachetele cu alimente vor ajunge la beneficiari începând cu data de 1 noiembrie și conțin ulei, făină, zahăr, conserve de carne de porc, de vită, paste făinoase.

„Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie. Ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea. Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social. Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la șase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari. Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a anunţat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Ministrul a mai menționat că în aceste pachete sunt produse alimentare, de la ulei, făină, zahăr, conserve de carne de porc, de vită, inclusiv paste făinoase.

Alimentele sunt luate în totalitate cu bani europeni. Finanțarea este asigurată din vechiul program operațional destinat asistenței pentru persoanele defavorizate.

„Aceste alimente au fost licitate în anul 2017 și încheiate contractele de furnizare în anul 2019”, a mai spus ministrul Marcel Boloș.

Valoarea totală a sumei transmise de MIPE, din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 590.384.250 lei.

Pachetele vor fi distribuite cu ajutorul primăriilor.

Articolul precedent„Investițiile în Botoșani trebuie să continue!” – Senator de Botoșani Cristian Achiței
Articolul următorSă-nceapă returul Ligii 1! Cu ceferişti şi alte garnituri… | Text De Gabriel Balașa