Să-nceapă returul Ligii 1! Cu ceferişti şi alte garnituri… | Text De Gabriel Balașa

FC Botoșani - Hermannstadt
FC Botoșani - Hermannstadt

Nici bine nu s-au îndreptat firele de iarbă ale chinuitelor gazoane de fotbal românesc că musai trebuie să se reia Superliga fotbalistică, la doar cinci zile de la finalul turului. Drept pentru care, de voie de nevoie, vineri 28 octombrie se dă startul la partea a doua a campionatului.

Uvertura returului este semnată de partida Chindia Târgovişte – FC Botoşani, meci care se va juca de la ora 18.00. După ce au câştigat greu în tur, cu 3-2, moldovenii au mari frisoane sub „Ruinurile Târgoviștei”, dat fiind faptul că Chindia s-a arătat în mare formă cu acel 3-0 administrat Voluntarilor din ultima etapă a turului. În timp ce Botoșaniul este în derivă totală, deci pronostic 1.

Tot vineri, dar oleacă mai către seară, se va juca şi FC U Craiova – Farul Constanţa. Şi cred că oltenii vor fi mititei de tot în faţa liderului incontestabil, așadar pronostic 2.

Ziua de sâmbătă 29 octombrie ne aduce tot două partide, ambele cumva cu avantajului oaspeţilor. La FC Voluntari – Petrolul Ploiești merg pe un egal spectaculos al găzarilor, deci X, iar la Sepsi Sfântul Gheorghe – Universitatea Craiova mizez pe oltenii lui Rădoi, care trecură Oltul înainte și-napoi. Scuzați n-am găsit altă rimă…Un X pare un pronostic rezonabil, dacă… nu se gândiră oltenii la o nouă victorie în deplasare.

Duminică 30 octombrie, cu ceasurile date înapoi, cei care vă simţiţi cu musca pe căciulă aveți timp să le înapoiați…, UTA joacă acasă cu FC Argeş. Hopaa, iar piteștenii vin cu mândrețe de antrenor nou. Daa, Marius Croitoru l-a zburat pe Prepeliţă şi vrea să… croiască altfel fotbalul piteștean. Ei, oricum „Croitorașul cel viteaz” vrea multe, totul e să aibă cu cine. Iar „Bătrâna doamnă” nu mai e… demult, hai cu un X.

În al doilea meci al serii de duminică se reîntâlnesc cefereștii. Unde? În Giuleşti unde le stă bine celor cu miros de zgură şi flori de vișin şi unde Rapidul are de muncit, dacă mai vrea să stea pe locul 2. Că vin tare restanțierii flămânzi din urmă. Prin urmare Rapid București – CFR Cluj pronostic 1, că tare ar fi bună şi o revanșă după înfrângerea cu 1-0 din tur. Iar CFR-ul nu prea pare în formă după cele trei goluri încasate de la turcii de la Sivasspor.

În ultima zi de octombrie, adică luni, „lanterna roșie”, alias amărâta CS Mioveni, joacă acasă cu sibienii de la Hermannstadt, pronostic X.

În ultima partidă a etapei a XVI a Universitatea Cluj – FCSB, în tur 1-1! După ce au „dezamăgit ” în Conference League, făcând un uluitor 2-2 la RSC Anderlecht, becalienii merg cu fruntea sus în inima Ardealului. Mândri că nu au mai încasat câte cinci boabe prin Europa, aşa cum şi-au obişnuit fanii… Cred că sub Dealul Feleacului va fi un meci de X pentru că urmașii „Șepcilor roşii” par să învețe a respira aerul de primă ligă.

Articolul precedentAjutoare alimentare pentru persoanele cu venituri mici
Articolul următorBursa „Bani de liceu” pentru elevii de liceu