Se cunosc echipele calificate în optimile Ligii Campionilor + Premieră istorică în grupa PSG-ului!

Liga Campionilor
Liga Campionilor

Grupele Ligii Campionilor s-au încheiat miercuri seară, ultimele partide ale rundei cu numărul 6 completând tabloul trupelor calificate în următoarea fază a competiției. 

Vor evolua în optimile Ligii Campionilor Napoli, Liverpool, FC Porto, Club Brugge, Bayern Munchen, Inter Milano, Tottenham, Frankfurt, Chelsea, AC Milan, Real Madrid, RB Leipzig, Manchester City, Borussia Dortmund, PSG și Benfica. Partidele fazei vor fi trase la sorți pe data de 7 noiembrie. 

Extrem de interesantă a fost situația din grupa H, acolo unde, pentru prima oară în istoria Ligii Campionilor, Benfica și PSG au încheiat grupa la egalitate perfectă în ceea ce privește punctele, golaverajul și meciurile directe (ambele încheiate cu scorul de 1-1). Trupa din Lisabona și-a trecut în cele din urmă în palmares locul 1, grație criteriului de departajare ce lua în calcul golurile din deplasare: 9 marcate de Benfica, 6 de PSG!


  • Napoli are cele mai multe goluri marcate – 20 – în actualul sezon al UCL
  • 64.2% a fost posesia medie a lui Manchester City în partidele grupei
  • Mbappe (PSG) și Salah (Liverpool), cu câte 7 goluri, sunt golgeterii sezonului de UCL
  • 13 șuturi pe poartă a avut Mbappe în partidele grupei

Astfel, PSG a pierdut și postura de cap de serie la tragerea la sorți pentru faza optimilor. Alături de Benfica, în urna respectivă vor fi Napoli, Porto, Bayern, Tottenham, Chelsea, Real Madrid și Manchester City.

Vor continua aventura europeană, dar în 16-imile Europa League, ca ocupante a locurilor 3 în cele 8 grupe, echipele Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting, Șahtior, Salzburg, Juventus și Sevilla.

 

Articolul precedentȘedință de Consiliu Local luată cu asalt de liceeni la Coțușca
Articolul următorCFR Cluj – FC Ballkani: Cum se califică echipa lui Petrescu în faza următoare din Conference League