Continuă optimile Qatar 2022: Azi joacă Brazilia și Croația!

Croația, finalistă la Mondialului de acum patru, va evolua începând cu ora 17:00, contra Japoniei.

Modric & compania au depășit fără eșec faza grupelor, dar au încheiat pe poziția secundă, după Maroc. Două rezultate identice, 0-0, în meciurile cu Maroc și Belgia, plus un succes cu 4-1 contra canadienilor.

Japonezii au furnizat în grupe două dintre marile surprize ale Mondialului. Este vorba de victoriile cu Germania și Spania, ambele cu scorul de 2-1, care au încadrat eșecul cu Costa Rica. Niponii a terminat grupa pe locul 1, peste Spania și Germania, ultima fiind eliminată din competiție.

De la ora 21.00 se joacă partida Brazilia – Coreea de Sud. Cu multe rezerve pe teren, dar deja calificați, brazilienii au ratat ultima reprezentație din grupe, pierzând, scor 0-1, partida cu Camerun.

De partea cealaltă, asiaticii s-au calificat incredibil în optimi. Son & co. aveau un singur punct după primele două partide, iar în etapa finală ținteau un succes cu Portugalia, puncte coroborate și cu rezultat util venit și din partida Ghana – Uruguay. Coreea de Sud a învins Portugalia printr-un gol marcat în minutul 90 + 1, iar în cealaltă dispută Suarez și colegii săi au trecut de Ghana cu 2-0, succes insuficient pentru a propulsa naționala ”celestă” pe locul secund al grupei.

Interesant este faptul că cele două se înfruntă pentru a doua oară în acest an. La începutul lunii iunie, într-un amical disputat la Seoul, Brazilia a surclasat naționala gazdă, scor 5-1.

Qatar 2022 – Optimi de finală

Sâmbătă
Olanda – SUA, scor 3-1
Argentina – Australia, scor 2-1

Duminică
Franța – Polonia, scor 3-1
Anglia – Senegal, scor 3-0

Luni
17:00 Japonia – Croația
21:00 Brazilia – Coreea de Sud

Marți
17:00 Maroc – Spania
21:00 Portugalia – Elveția

Articolul precedentLa mulți ani, România!
Articolul următorCupa Mondială Qatar 2022: Azi se completează tabloul sferturilor de finală