Antreprenorul ar fi solicitat bani de la Uniunea Europeană pentru lucrări care erau trecute în mod fictiv în diverse documente.

Parchetul European (EPPO) anunță, într-un comunicat, că a sesizat Tribunalul Iași, pe data de 6 decembrie, într-un dosar penal în care o societate înregistrată în Italia și trei persoane fizice au fost puse sub acuzare pentru fraudă privind lucrări de modernizare a drumurilor din comuna Ibănești, județul Botoșani.

Printre acuzațiile aduse inculpaților se numără folosirea de documente false pentru a obține fonduri de la bugetul UE, prin declararea în fals a unor lucrări care nu au fost efectuate de constructor.

Potrivit anchetei, societatea, prin intermediul a trei dintre reprezentanții săi legali și supraveghetori, a declarat în fals că lucrările efectuate pe o porțiune de drum au depășit ceea ce era stabilit în contractul încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și comuna Ibănești – respectiv în ceea ce privește calitatea și cantitatea lucrărilor prestate.

Parchetul European susține, în comunicat, că antreprenorul a pretins că a construit straturi de fundație cu o lățime de 7 metri, în loc de 5 metri, cât a fost construit în realitate, și de 5,5 metri pentru straturile de asfalt, în loc de 4 metri, cât a fost construit în realitate.

În practică, societatea italiană ar fi prezentat facturi pentru lucrări pe care nu le-a realizat, primind în mod ilegal 101.000 EUR (497 463,80 RON).

Articolul precedentBancul zilei – În avion
Articolul următorNoile cărți electronice de identitate cu cip vor fi gratuite