Record la investiții în economie în anul 2022

economie

În anul 2022, guvernul pe care îl conduc a creat premisele pentru creșterea nivelului de trai al oamenilor, dar și pentru conservarea, respectiv crearea de locuri de muncă. Ca urmare a măsurilor de stimulare a creșterii economice și de atragere de fonduri, am întărit capacitatea României de a depăși această perioadă dificilă și am creat baza solidă pentru o creștere economică ce se va simți în buzunarele tuturor.

Anul 2022 a adus valori-record ale fondurilor atrase de economia românească, indiferent de proveniență. Investițiile străine directe au depășit recordul din 2008 încă din primele 10 luni ale anului, atingând 9,4 miliarde euro. Investițiile statului în economie au fost de 73 miliarde lei, cea mai mare sumă care a fost înregistrată până în prezent. Anul 2022 marchează începutul perioadei în care bugetul de stat se axează pe #investiții.

#România a mai stabilit un #record și la absorbția de fonduri europene, cu un procent de 73%. În total, țara noastră a atras de la Bruxelles un total de 11,3 miliarde euro, bani veniți atât prin programele de coeziune, cât și prin PNRR. Obiectivul guvernului pe care îl conduc este ca, în următorii ani, să aducem în țară cel puțin 10 miliarde euro pe an din banii europeni pe care îi avem la dispoziție –  premierul României, președinte al Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

 

Articolul precedentBurse pentru elevii cu performanțe școlare din medii defavorizate de la Academia Română
Articolul următor1400 lei de la stat pentru plata facturilor la energie