Australian Open 2023: Două românce eliminate! Marți joacă Țig, Begu și Cîrstea

australian open 2023
australian open 2023

România a pierdut deja două din cele cinci jucătoare prezente pe tabloul principial de la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. 

Jaqueline Cristian, locul 161 mondial, nu a avut nicio șansă conta americancei Pegula, a treia favorită a competiției. Românca a câștigat un singur game, într-o partida întinsă doar pe durata a 59 de minute.

A două reprezentantă a țării noastre care a părăsit competiția de la Antipozi a fost Ana Bogdan. Duelul cu a 81-a jucătoare a lumii, Anna Bondar, unul de mare luptă, a revenit unguroiacei, învingătoare cu 2-1 la seturi (6-2, 2-6, 6-3).

Țig, Begu și Cîrstea joacă marți dimineață

Marți vor intra în competiție Țig, Begu și Cîrstea, celelalte trei românce prezente pe tabloul principal feminin de la Australian Open.

Sorana, a 43-a jucătoare a lumii, o va întâlni pe Yulia Putintseva (Kazahstan, 51 WTA). Statistica este de partea adversarei Soranei, care a câștigat ultimele două partide directe și are trei succes în cinci dueluri cu românca.

Patricia Țig, locul 790 WTA, are o misiune foarte grea împotriva lui Shuai Zhang, 22 WTA. Totuși, de precizat este faptul că jucătoarea din China a fost învinsă chiar de o româncă în ultima partidă jucată. Zhang a pierdut pe 7 ianuarie duelul cu Ana Bogdan, disputat în calificările turneului Adelaide 2. Românca s-a impus cu  7-6, 6-4.

Irina Begu, cea mai bine clasată jucătoare din România (28 WTA), după suspendarea Simonei Halep, și a 27-a pe lista capilor de serie de la AO, nu o va mai întâlni în primul tur de la Australian Open pe Saisai Zheng, retrasă din turneu din cauza unei accidentări. Pentru accederea în turul 3 al Grand Slam-ului, Irina va lupta conta americancei de 21 de ani Elizabeth Mandlik, locul 130 WTA, partidă programată cel mai probabil tot marți dimineață, după ora 07:30.  

 

Articolul precedentMinistrul Digitalizării: Din iulie, funcționarii care mai solicită dosar cu șină vor fi cercetați disciplinar
Articolul următorTVA mai mic pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice și solare