Recensământul păsărilor pe Lacul de Acumulare Stânca-Costești

pasari

Anual, în perioada 10-20 ianuarie, are loc Recensământul Internațional al Păsărilor de Apă (MidWinter) pe Lacul de acumulare Stânca Costești. Acesta se realizează în zone în care este prezentă apa (zone umede, lacuri, râuri, bălți) și are drept scop urmărirea tendinței populațiilor de la an la an.

Echipa formată din angajați ai Serviciului Teritorial Botoşani al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate și voluntari pasionați de natură, sub îndrumarea reprezentantului Societății Ornitologice Române-Sucursala Iași au identificat exemplare din 32 de specii, predominantă fiind rața mare (72,15%).

Comparativ cu anul anterior a fost identificat un număr mai mic de exemplare, dar o mai mare diversitate de specii, între care: rața mare, rața mică, rața cu cap castaniu, rața moțată, rața cu ciuf, rața cu cap negru, rața sunătoare, rața pestriță, rața fluierătoare, lebăda de vară, lebăda de iarnă, lișița, pescăruș pontic, ferestraș mic, corcodel mare, corcodel mic, egreta mare, stârc cenușiu, pescăruș pontic, codalb, șorecar comun, șorecat încălțat.

 

Articolul precedentÎn dialog cu Cristian Lazarovici- despre comunitatea armenilor din Botoșani
Articolul următor24 ianuarie- Unirea Principatelor Române