Cursuri abia reîncepute, deja vine vacanța

Vacanta

În 2023 cursurile au fost reluate în data de 9 ianuarie, însă pentru unii elevi o nouă vacanță deja bate la ușă. Și asta deoarece, Ministerul Educației a lăsat la aprecierea și decizia Inspectoratelor școlare județene stabilirea intervalului pentru vacanță din luna februarie care separă, practic, modulul 3 de modulul 4.

La nivelul județului Botoșani, preșcolarii și școlarii vor intra vacanță abia la finele lunii, respectiv 20-24 februarie, cursurile fiind reluate în data de 27 februarie.

Următoarea vacanță și ultima din anul școlar 2022-2023 este cea de Paște, când prima zi liberă va fi vineri, 7 aprilie și ultima pe 18 aprilie (a treia zi de Paște).

De precizat este faptul că Programul național „Școala altfel“ și Programul „Săptămâna verde“ se desfășoară în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare rămâne la decizia unității de învățământ. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri (modul de învățare).

Anul școlar se încheie pe 16 iunie 2023, urmând vacanța de vară. Deocamdată nu este stabilită ziua în care va începe anul școlare 2023-2024, deoarece structura acestuia se află în consultare publică.

Articolul precedentȘtiai aceste lucruri despre luna Februarie?
Articolul următorBancul zilei – La bunici