Clienții E.ON Energie România, luați în vizor de hackeri

Infractorii cibernetici trimit mesaje care conțin link-uri suspecte, sub forma unor oferte de preț, prin intermediul cărora se pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului.

Compania E.ON Energie România arată într-un comunicat de presă că mai mulți clienți au primit în ultimele zile e-mail-uri de tip phishing (tentativă de furt al informațiilor), care conțineau documente cu format necunoscut și link-uri către adrese URL ascunse. Compania îndeamnă clienții să nu deschidă aceste e-mail-uri și precizează că nu transmite clienților e-mail-uri cu astfel de subiecte.

„Compania nu transmite clienților e-mailuri cu astfel de subiecte! Prețul energiei electrice și al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de prețuri pus la dispoziție pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). E.ON oferă detalii despre prețuri și oferte doar în cazul în care primește solicitări pe e-mail din partea clienților”, precizează E.ON.

Compania cere utilizatorilor să nu deschidă documentele atașate și link-urile din aceste mesaje, deoarece hackerii ar putea accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului. Experții atrag atenția că, în general, mesajele tip phishing conțin numeroase greșeli gramaticale.

Articolul precedentBancul zilei – Infractorul
Articolul următorMinisterul Educației a decis structura anului școlar 2023-2024