Botoșăneanul Eduard Mititelu, numit Secretar de Stat în Ministerul Digitalizării

eduard mititelu
eduard mititelu

Eduard-Tatian Mititelu a fost numit Secretar de Stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) printr-o decizie a Prim-Ministrului Nicolae Ciucă, publicată în Monitorul Oficial.

Pentru tânărul antreprenor botoșănean, numirea vine ca o recunoaștere a muncii depuse în ultimele luni, din funcția de Subsecretar de Stat deținută tot în MCID .

M-am implicat în proiecte diverse alături de domnul ministru Burduja, iar împreună cu întreaga echipă MCID am accelerat procesul de Digitalizare a României. Pașii care mai trebuie făcuți sunt mulți și deloc simpli, este un obiectiv amplu, pentru atingerea căruia vom avea de muncit asiduu. Avem însă o certitudine: digitalizarea României se întâmplă acum!

Noul Secretar de Stat MCID a ținut să mulțumească pentru sprijinul acordat ministrului digitalizării, Sebastian Burduja, dar și PNL-iștilor botoșăneni: ”Aduc mulțumiri organizației județene PNL Botoșani și președintelui organizației, domnul deputat Costel Șoptică, pentru încrederea și susținerea oferite!

Încă o dată țin să mulțumesc domnului ministru Sebastian Burduja, care mi-a asigurat întreaga încredere și susținere încă din prima zi a numirii în funcția de Subsecretar de Stat.”, a declarat Eduard Mititelu.

În vârstă de doar 26 de ani, Eduard Mititelu are deja un CV impresionat. De profesie inginer, absolvent al Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București (UPB) și al unui stagiu de practica Erasmus în Finlanda, Eduard este în prezent doctorand al UpB, în domeniul Orașelor Inteligente – domeniul eficientizare energetică.


În paralel cu studiile este antreprenor în domeniul IT, lucrând pe proiecte de outsourcing. Printre realizările la care ține cel mai mult este firma proprie ”Tekit Web Electronics”, pe care o administrează. ”Am înființat această firmă la 20 de ani, imediat după ce am intrat la facultate, pentru că doream să-mi pun în practică ideile antreprenoriale”, a declarat Mititelu.

Noul Secretar de Stat în MCID are și experiența administrației publice locale și centrale, unde a dezvoltat diverse proiecte de digitalizare pentru accesul facil si transparent al cetățenilor la serviciile publice. Pentru una dintre aplicațiile dezvoltate și implementate (Funcționarul-FIBO.RO) Mititelu Eduard, alături de echipa sa, a fost premiat, în anul 2017, de către Ambasada Olandei în România.

De asemenea, la doar 24 de ani, în intervalul februarie – noiembrie 2020, Eduard Mititelu a fost Consilier al primarului Municipiului Botoșani: ”Experiența în administrația publică locală și centrală, îmbinată cu activitatea de antreprenor și job-urile care m-au adus în zona de acțiune a multinaționalelor, sunt factorii care m-au determinat să accept această onorantă funcție, din care cred că pot contribui la accelerarea procesului de digitizare al entităților publice locale din România”.

Articolul precedent1.400 lei din plata facturilor la energie pentru categoriile vulnerabile de cetățeni
Articolul următorÎntrevedere a Ministrului Digitalizării, la Instituția Prefectului Botoșani