1.400 lei din plata facturilor la energie pentru categoriile vulnerabile de cetățeni

energie

Guvernul va asigura 1.400 lei din plata facturilor la energie din acest an pentru categoriile vulnerabile de cetățeni. Ajutorul va fi distribuit în două tranșe, a câte 700 lei. Prima parte se trimite beneficiarilor chiar în această lună, iar cealaltă va fi acordată în luna septembrie a acestui an. Cu aceste fonduri vor putea fi achitate facturi curente sau restante la electricitate, gaz și încălzire (indiferent de sursă).

Beneficiarii sunt pensionari cu venituri sub 2.000 lei și în vârstă de cel puțin 60 ani, pensionari pe bază de invaliditate cu venituri sub 2.000 lei, persoane cu handicap de la mediu în sus (cu același prag maxim al venitului lunar), familii care primesc alocație de susținere și persoane care încasează ajutoare sociale. Cardurile de energie vor ajunge la peste patru milioane de oameni, care locuiesc în circa 2,8 milioane de gospodării.

Bugetul total al programului este de 4 miliarde lei, bani obținuți din fondurile europene negociate la Bruxelles de ministrul Marcel Boloș.

Articolul precedentMinistrul digitalizării, Sebastian Burduja, joi, în vizită la Botoșani
Articolul următorBotoșăneanul Eduard Mititelu, numit Secretar de Stat în Ministerul Digitalizării