La Botoșani s-a deschis ”Centrul pentru Promovarea Inovării”

inovare
Acesta este parte din proiectul „Parteneriat româno-ucrainean pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice”, implementat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 și finanțat din Instrumentul European de Vecinătate, anunță reprezentanții Primăriei Municipiului Botoșani.
Practic, aici poate fi testat modul de funcționare al mai multor echipamente generatoare de electricitate, modele ale unor blocuri de locuințe alimentate cu ajutorul energiei solare și eoliene, cameră digitală pentru termoviziune, vehicule electrice în miniatură și multe alte gadget-uri.
Acest centru este pus, începând de astăzi, gratuit la dispoziția tuturor unităților de învățământ din municipiu, pe baza unor programări prealabile la Compartimentul Energetic din cadrul Primăriei Botoșani.
Prin prisma aceluiași proiect va mai fi înființată, la Botoșani și o Agenție pentru Managementul Energiei și se va construi și o stație solară de încărcare a vehiculelor electrice din oraș, pe Str. Vânătorilor nr. 4.
Articolul precedentION – noul consilier guvernamental al premierului Nicolae Ciucă
Articolul următorDin 6 martie, pensionarii pot depune cerere în vederea acordării de tichete sociale