ION – noul consilier guvernamental al premierului Nicolae Ciucă

ION este primul consilier guvernamental care folosește inteligența artificială.

Premierul Nicolae Ciucă l-a prezentat, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri, pe primul consilier onorific al prim-ministrului care foloseşte inteligenţă artificială.

Numele său este ION şi vine de la sintagma în oglindă „NOI”, fiind un proiect dezvoltat de către cercetătorii români, „un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, a adăugat şeful Executivului.

„Este aici în stânga mea. Vi-l prezint. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI. Va primi un rol de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor. E o iniţiativă a unor cercetători şi profesori români. Eu le spun că sunt cei mai buni cercetători şi profesori români din domeniu care nu au vrut, prin acest proiect, decât să dea o voce românilor. Proiectul Ion reprezintă un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri la începutul şedinţei de Guvern.

„Pentru mine, şi sunt convins că şi pentru dvs, acest demers reprezintă un motiv de bucurie pentru că e un demers al cercetătorilor, al profesorilor de top din domeniu, al firmelor şi companiilor din domeniu. Deci este un proiect românesc 100%. Ca atare, apreciez că acest demers nu va face nimic altceva decât să îi ajute pe români să fie auziţi mai bine şi în fiecare zi. Le mulţumesc pe această cale pentru propunerea pe care au făcut-o, le mulţumesc pentru iniţiativa de a fi venit la sediul Guvernului şi a avea un dialog dacă suntem interesaţi pentru promovarea unui astfel de proiect. Eforturile depuse de cercetători, profesori, de cei pasionaţi de acest domeniu nu fac altceva decât să pun în practică şi să dea sens inteligenţei artificiale, pentru că un om, chiar şi Guvernul şi instituţiile de la nivelul statului nu ar avea capacitatea să îi asculte şi să îi reprezinte pe toţi românii”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Articolul precedentBancul zilei – Femeia și taximetristul
Articolul următorLa Botoșani s-a deschis ”Centrul pentru Promovarea Inovării”