Înscrierile la facultate se vor face printr-o platformă online

Proiectul prevede înființarea Platformei „Univedu” care va fi administrată de Ministerul Educației în care elevii să poată încărca electronic toate documentele necesare pentru dosarul de admitere cerut de facultăți.

Absolvenții de liceu se vor înscrie mai ușor la facultate, cu ajutorul unei platforme digitale naționale în care vor putea fi încărca electronic dosarele de admitere. Ideea apare într-un proiect de lege înregistrat în dezbatere la Camera Deputaților.

Propunerea legislativă simplifică înscrierile la facultate, anulând procesul birocratic, anevoios care impune, de cele mai multe ori, prezența fizică a candidaților în vederea înscrierilor.

Acesta este un pas mult așteptat în direcția digitalizării învățământului și o mână de ajutor pentru elevii care trebuie să parcurgă, uneori, chiar și sute de kilometri pentru înscrierea la universitățile din diverse centre universitare.

Proiectul prevede înființarea Platformei „Univedu”, o platformă electronică națională administrată de Ministerul Educației în care elevii să poată încărca electronic toate documentele necesare pentru dosarul de admitere cerut de facultăți. Ulterior, dacă sunt acceptați, elevii pot aduce, la facultățile care cer acest lucru, documentele și în format fizic.

Acesta este un proiect de lege. Pentru a intra în vigoare, el trebuie să treacă mai întâi de Parlament, apoi să meargă la Președintele României la promulgare. Ulterior, legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

Articolul precedentMedicii de familie vor introducerea formularelor electronice în locul tipizatelor pe suport de hârtie
Articolul următorFestival-Concurs de Ouă Încondeiate, organizat la Rogojești- Botoșani