Casa Memorială „George Enescu”, renovată cu fonduri europene

LIVENI
Una dintre cele mai reprezentative case din patrimoniul județului va fi reabilitată cu fonduri europene printr-un proiect transfrontalier România – Moldova, ieri fiind semnat și contractul de lucrări în vederea demarării investiției. Este vorba de Casa Memorială „George Enescu” din Liveni, administrată de Muzeul Județean de Istorie, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani.
Valoarea investiției este de aproximativ 650 de mii de euro, iar partea de cofinanțare pe care o asigură Consiliul Județean este de peste 126 de mii de euro, iar termenul de execuție este stabilit până la finele acestui an.
Prin acest proiect se va restaura zidăria, tâmplăria de lemn, atât cea interioară, cât și cea exterioară și se vor reface pardoselile și acoperișul. De asemenea, se vor reface aleile, rigolele și platformele din piatră naturală.
Casa Memorială „George Enescu” nu a mai fost reabilitată din anii ’90, dar nici atunci nu au fost lucrări de anvergură.
Proiectul „History and Music – values that bring us together”, prin care se asigură finanțarea lucrărilor, vizează dezvoltarea economică și creșterea potențialului turistic al zonei eligibile transfrontaliere prin investiții comune în conservarea și restaurarea patrimoniului cultural și istoric din Rezervația Orheiul Vechi – Republica Moldova și Casa Memorială „George Enescu” Liveni. În același timp, proiectul urmărește organizarea de activități de promovare și evenimente culturale comune.
 
Articolul precedentRomânia face parte din primele 7 state care au depus deja cea de-a doua cerere, în cadrul PNRR
Articolul următor22 km de drum comunal și sătesc vor fi asfaltați în Comuna Mihai Eminescu