RCA să fie mutat de pe mașină pe CNP!

După falimentul companiei City Insurance, pe piața asigurărilor a apărut o nouă problemă – una de faliment a companiei Euroins România.

Această nouă convulsie pe piața asigurărilor poate determina o creștere a polițelor de asigurare, așa cum s-a întâmplat după falimentul City Insurance.

Acum când apele sunt foarte agitate pe piața asigurărilor din România, Titi Aur, expert în conducere defensivă, a venit cu o propunere care ar putea schimba radical soarta RCA-urilor.

„Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP. Asta se practică deja în alte ţări, pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan.Da, CASCO trebuie să fie pe maşină. Pentru că una este să asiguri o Dacie Logan de 10.000 euro, alta e să asiguri un Rolls Royce de 300.000 euro. Dar eu, cel de la volan, eu fac accidentul. Nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat, aşa trebuie să se calculeze RCA. Pentru că nu e corect ca, dacă eu vă dau maşina să o conduceţi şi loviţi pe cineva, RCA-ul maşinii mele se scumpeşte, dar dvs., pe permisul dvs., nu aveţi nicio pată. Vă urcaţi în altă maşină şi nu e nicio problemă. Mie asiguratorul îmi spune că trebuie să plătesc mai mult pentru RCA-ul meu, deşi eu am fost la emisiune, nu la volan… Asigurarea trebuie să fie pe CNP, la trotinete, biciclete, motociclete, maşini. Dar să se facă împărţiri pe clase, categorii, etc. raportate la daune. Dauna mare înseamnă primă de asigurare mai mare”, a explicat Titi Aur.

Ce părere aveți? E bună propunerea? Sau mai bine rămâne formula actuală. Așteptăm comentariile dumneavoastră în legătură cu acest subiect, destul de fierbinte, dar și să vă pronunțați asupra uneia dintre variante.

Articolul precedentNu se vor mai putea înregistra cu actele de identitate mai mult de zece persoane la aceeași adresă!
Articolul următorFactura la gazele naturale vor putea fi plătite în rate și vor avea un alt model