Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”- Opera Omnia, acordat de Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România și Fundația Hyperion – Caiete Botoșănene  

primarie

Evenimentul privind acordarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia va fi reluat, organizarea fiind realizată într-o formulă partenerială între Primăria Municipiului Botoșani, Uniunea Scriitorilor din România (USR) și Fundația Culturală Hyperion – Caiete Botoșănene.

În urma mai multor discuții ale părților implicate, s-a convenit asupra unor acțiuni comune privind organizarea evenimentului cultural.

În acest an, festivitățile vor avea loc pe data de 15 iunie, urmând ca de anul viitor, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia să fie decernat, ca de obicei, în luna ianuarie.

Procedura de selecție a poeților nominalizați și de desemnare a laureatului va fi identică edițiilor anterioare.

Juriul de desemnare a laureatului va fi format din 4 membri propuși de Uniunea Scriitorilor din România, 2 membri propuși de Fundația Culturală Hyperion – Caiete Botoșănene și un membru propus de Primăria Municipiului Botoșani.

Laureatul va primi, prin hotărâre de Consiliul Local, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani și un premiu finanțat de municipalitate, în valoare de 25.000 de lei, indexat anual în funcție de rata cumulată a inflației.

Cu sprijinul municipalității, va fi alcătuită o antologie din creațiile poetului premiat, prezentată la festivitatea organizată anul următor.

Primăria Municipiului Botoșani va asigura cheltuielile pentru deplasarea și cazarea membrilor juriului și a poeților nominalizați și va asigura condițiile pentru desfășurarea ceremoniei.

Comunicat de presă

Articolul precedentEducația este prioritate pentru Partidul Național Liberal
Articolul următorVocea Sport @VoceaBotosani : Interviu în exclusivitate Sebastian Mailat