”CARMEN” – spectacol extraordinar de balet în două tablouri- la Casa Sindicatelor

carmen

Pe data de 2 mai, orele 20.00, Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va găzdui premiera spectacolului extraordinar de balet în două tablouri ”CARMEN”.

”Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela “Carmen” a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul CARMEN nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de TOREADOR și de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îți spunem noi toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor noștri și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shchedrin”, se arată în comunicatul de presă emis.

Baletul Carmen are același fir narativ si dramaturgic ca si spectacolul de opera cu același nume, recunoscând ușor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice si efecte sonore dezvoltate si adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care tine capul de afiș al marilor case de opera din lume, un titlu ce va fascina întotdeauna publicul spectator prin iubire si forța ei, prin pasiune, prin intrigi si trădări dar si răzbunări crunte, sentimente puternice dar si contradictorii in acelasi timp.

Muzica: GEORGES BIZET- RODION SHCEDRIN

Scenariul de balet: VLAD SEBASTIAN, după nuvela omonimă a lui PROSPER MÉRIMÉE

Ansamblul de balet al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA

Ansamblul de balet al TEATRO D’OPERA ITALIANA

Ansamblul de balet al OPEREI VOX

Detalii şi bilete: ProTicket.ro, Ticketstore.ro, BLT.ro, Iabilet.ro şi pe paginile de Facebook ProTicket şi Opera Vox.

 

 

 

Articolul precedentFC Botoșani are un nou sponsor
Articolul următorStagiu de traducere a operei eminesciene, oferit de Memorialul Ipotești