Fetiță din Botoșani, venită pe lume prin apel video, din cauza drumurilor blocate

nastere
Personalul medical din dispeceratul I.S.U. – S.A.J. a asistat, prin apel video, nașterea unei fetițe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naștere, a cerut ajutor prin apel 112.
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să născă.
Mama și nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezită.
Articolul precedentISU BOTOȘANI: 424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate în ultimele 24 de ore
Articolul următorSituația drumurilor naționale închise sau cu circulație îngreunată din zona Moldovei, pe fondul atenționării COD ROȘU de viscol